Phaselis’te beton yapılar sökülüyor

Phaselis’te beton yapılar sökülüyor

Phaselis Antik Kenti içerisindeki koylara halk plajı yapılması için başlatılan ve tepki çeken inşaat çalışmalarında beton yapılar sökülmeye başlandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Antalya’da Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı statüsündeki Phaselis Antik Kenti içerisindeki Bostanlık ve Alacasu koylarında iki halk plajı yapmak için ihale düzenlenmiş ve ihaleyi kazanan Se-Fa Restorasyon Sanayi İnşaat çalışmalara başlamıştı. Çalışmalar için Phaselis Antik Kentine giren iş makineleri yoğun tepki çekmişti.

Gelen tepkilerin ardından katıldığı yayında iddiaları yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Gelen tepkilerin ardından bu hassasiyeti de göz önüne alarak arkadaşlara beton yerine kazıklı sistem üzerine ahşap yapı yapılmasını söyledik.” açıklamasında bulunmuştu

Projenin revize edilmesi beklenirken Alacasu koyundaki beton temellerden bazıları iş makineleriyle kırılarak kaldırılmaya başlandı.

Phaselis’e Dokunma Hareketi ise Bakan Ersoy’un açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, kamuoyunun yanıltıldığını iddia etti.

Phaselis’e Dokunma Hareketi tarafından yapılan açıklamada, "Alaacasu Koyunda çalışmaya başlayan firma paletli iş makineleriyle derin kazı yapmış, kalıp hazırlayarak 60 cm kalınlığında betonlar dökmüştür. Yalnızca Alacasu Koyunda dökülen beton miktarı 400 metrekareden fazladır. Üstelik bu betonlar, bitkilerle kaplı kilise kalıntılarına 20 metre mesafede dökülmüştür.” ifadelerini yer verildi.



Bu Haber 23.03.2023 - 09:56:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.