Peter Fankhauser’dan Thomas Cook’la ilgili önemli açıklamalar

Peter Fankhauser’dan Thomas Cook’la ilgili önemli açıklamalar

Thomas Cook'un tur operatörlüğü bölümünün Çinli Fosun tarafından alınmasının şirket için büyüme fırsatı doğurduğunu belirten CEO Peter Fankhauser, Thomas Cook'un Çin üniforması giymeyeceğini söyledi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan Thomas Cook'un CEO'su Peter Fankhauser, Fosun'un Thomas Cook'un tur operatörlüğü bölümünü kontrol etmesinin şirketin büyümesi için fırsat oluşturduğunu söyledi.

Borçlar iki şirkete pay edilecek

Bilindiği üzere Çinli yatırım şirketi Fosun’un, borç ödeme karşılığı hisse alımı anlaşmasıyla Thomas Cook'a 910 milyon dolar para enjekte etmesi konusunda iki şirket mutabık kalmıştı. Sonuç olarak 1,6 milyar pound (1 milyar 950 milyon dolar) bocu olan Thomas Cook’un borçları iki şirkete bölünecek ve şirketin tur operatörlüğü bölümünü şu anda yüzde 18 hisseyle en büyük hissedar durumundaki Fosun, hava yolu ayağını ise Avrupalı yatırımcılar kontrol edecek.

Fosun ve bankalar anlaşmaya vardı

Gelinen aşamada Fosun ile Thomas Cook'un borçlu olduğu bankalar şirketin yeniden sermayelendirmesi hususunda anlaşmaya vardı. Peter Fankhauser, şu anda sıranın, Thomas Cook hisselerine sahip olan diğer alacaklıların hisselerine geldiğini söyledi. Fankhauser, rekabet otoritelerinin vereceği kararın ardından anlaşmanın sonbaharda tamamlanacağını açıkladı.

''Thomas Cook’a Çin gömleği giydirilmesini beklemiyorum''

Thomas Cook'a 2001 yılında katılan ve 2014 yılından bu yana da şirketin CEO'su olarak görev yapan Peter Fankhauser, kontrolün Fosun'a geçmesinin ve Thomas Cook'un ikiye bölünmesinin (tur operatörü ve hava yolu şirketi) ardından tur operatörlüğü tarafında köklü değişilikler beklemediğini ifade etti. Fankhauser, ''Thomas Cook'un Çin gömleği giyebileceğine ihtimal vermiyorum. Deneyimlerimiz bunu gösteriyor. Fosun ile 4 yıldır 320 bin müşteriyi kapsayan başarılı bir çalışma yürüttük Fosun yönetimi Thomas Cook markasına değer veriyor.'' diye konuştu.

''Fosun Avrupa seyahat pazarının yapısını çok iyi biliyor''

Fosun'un turizm departmanı Fosun Holidays'in yönetim ekibinden çok etkilendiğini belirten Fnakhauser, ''Özellikle, Almanya'da eğitim alan ve akıcı bir şekilde Almanca konuşan CEO Jim Qian Avrupa seyahat pazarını ve onun karakteristik yapısını çok iyi biliyor.'' ifadelerini kullandı.

''İşçi çıkarma olup olmayacaı konusunda söz veremem''

Yeni dönemin Thomas Cook çalışanlarını nasıl etkileyeceği (işten çıkarma olup olmayacağı) şeklindeki soruya ise Fankhauser, ''Thomas Cook'un çok rekabetçi bir ortamda faaliyette olduğu, değişen müşteri eğilimlerine ve dijitalleşme gerçeğine kimse gözlerini kapatamaz. Been asla iş garantisi vermedim ve şimdi de vermeyeceğim. Fakat adil ve açık olacağıma söz verebilirim.'' dedi.



Bu Haber 07.08.2019 - 14:59:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.