Personel eksikliği Avrupa turizmini olumsuz etkiliyor

Personel eksikliği Avrupa turizmini olumsuz etkiliyor

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyinin raporuna göre, Avrupa’da turizm sektörü ,yaşanan personel eksikliği nedeniyle zor bir dönemden geçiyor.


Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bu yıl 250 bin turizm işçisi sektörde eksik olacak, bu da altı işten birinin doldurulmayacağı anlamına geliyor. Avrupa Birliği’nde toplamda 1,2 milyon açık pozisyon olacak.

Rapora göre 2022'de İtalya, turizm sektöründeki personel sıkıntısından en çok etkilenen ülke olacak.

Konaklama sektörü ve seyahat acenteleri de benzer şekilde bu durumdan en çok etkilenenler arasında

Sadece Fransa'da 71 bin iş pozisyonu boş kalırken en çok etkilenen sektörler arasında ise havacılık sektörü yer alıyor.

İngiltere'de de 128 bin pozisyon hala doldurulmamış durumda. Brexit sonrası restoranlar ve oteller personel bulmakta zorlanıyor. İngiliz hükümeti ise yurtdışından geçici işçi getirilmesine karşı çıkmaya devam ediyor.

Euronews’te yer alan habere göre, Portekiz, 49 bin boş kadroyla araştırmada yer alan ülkeler arasında en az personel sıkıntısı çekecek olan ülke.

Ancak çalışma, daha fazla işçi çekmenin yolları olduğuna da dikkat çekiyor. Bunlar arasında, daha elverişli bir vize politikasıyla işçi hareketliliğini kolaylaştırmak, esnek ve uzaktan çalışmaya izin vermek, yenilikçi teknolojik ve dijital çözümleri benimsemek ve çalışanlara eğitim programları ve avantajlar sunmak yer alıyor.



Bu Haber 04.08.2022 - 08:35:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.