Pegas: Kriz bize kar etmediğimiz işlere girmemeyi öğretti

Pegas: Kriz bize kar etmediğimiz işlere girmemeyi öğretti
Rusya'nın önde gelen tur opertörlerinden Pegas Touristik yetkilileri, şirketin geçirdiği zor dönemi, yeni yapılanmayı ve bu yılki Türkiye planlamalarını anlattı.


TurizmGüncel - Moskova

Pegas Touristik, geçmişte yaşanan tecrübelerden yola çıkarak daha temkinli bir planlamaya gitti. Şirket yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, bu yıl Türkiye’ye 1 milyon civarı yolcu planlayan Pegas, bir yandan da şirketi risklere karşı daha dayanıklı hale getirmeyi planlıyor. Bu nedenle hava yolu şirketlerini büyük oranda tarifeli uçuşlara yönlendirdiler.



''RUSYA'DA KRİZ VAR, HALKIN GELİRİ ARTMADI''

Rusya’dan Türkiye’ye 6-7 milyon turistin gitmesinin olası olmadığını düşünen Pegas, ''Avrupa’da belirtildiği bir geri dönüş olursa, Rusya'da en iyi ihtimalle geçen yılın rakamları yakalanır. Öte taraftan Rusya'da fiyatlar artıyor ancak ülkede hala kriz var insanların gelirleri artmadı. 2014'te 35 ruble olan dolar şu anda 55-56 seviyesinde.'' değerlendirmesinde bulunuyor.

Rusya-Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin büyün oranda siyasi ilişkiler tarafından belirlendiğini ve bunun kendilerini bir endişeye sürükleyip sürüklemediğini sorduğumuz Pegas yetkilileri, şu değerlendirmeyi yaptı:

''HERKES RİSKLERİNİ MİNİMİZE EDİYOR''

Biz Mısır ve Türkiye'nin olmadığı o dönemi yaşadık. O dönemde bir şekilde risklerimizi azalttık, değişik yönlere kanalize olduk. Şimdi mesela hem iç hat hem uluslararası taifeli uçuyoruz. Herkes kendine göre işlerini ayarlıyor. Herkes bir şekilde risklerini minimize ediyor.

''ZARAR GÖRDÜK''

3-4 yıl önce deseler 'Türkiye Rusya uçağını düşürecek' buna kim inanırdı. Ama oldu, oluyor... Bu nedenle kurduğunuz model önemli. Bizim kurduğumuz yapı ona uygun değildi ve bundan biraz zarar gördük. 

''VATAN-MİLLET DİYE ÇALIŞIRKEN YANIMIZDA DURMAYANLAR OLDUĞUNU GÖRDÜK''

Para kazanmadığımız işleri yapmayacağız’ diyen Pegas yetkilileri, 'Bu kriz bize bunu öğretti. Vatan-millet ruhuyla çalışıyoruz derken kimilerinin arkamızda durmadığını gördük. Elbette yanımızda duranlar da vardı.

30 UÇAĞI VE 18 OTELİ VAR

Pegas Touistik'in bünyesindeki hava yolu şirketlerinde 30 uçak, otel şirketinde ise 18 tesis bulunuyor. Şirket son olarak MNG'nin Antalya'daki iki otelinin işletmesini aldı.

Şirket yetkililerinin derdiği bilgiye göre, Pegas'ın bu yıl Türkiye için planladığı yolcu sayısı ise 900 bin ile 1 milyon arasında.



Bu Haber 15.03.2018 - 09:27:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.