Pegas: Optimumu hedeflerken, matematikten uzaklaşmayın!

Pegas: Optimumu hedeflerken, matematikten uzaklaşmayın!

Tur operatörü Pegas'ın kontrat müdürü Gülin Kocakaya, 2020 sezonunun tüm pazarlarda daha iyi geçeceğine ilişkin beklenti içinde olduklarını söyledi. Sektörde doğru kurgulanmayan anlaşmalar yapıldığını kaydeden Kocakaya, ''Optimumu tutarken matematikten çok uzaklaşmamakta yarar var.'' dedi.


Antalya Turizm Fuarı'nda Pegas Touristik'in 2020 beklentilerine ilişkin değerlendirmeler yapan şirketin kontrat müdürü Gülin Kocakaya, ''2020’nin şu anda ülke içinde bulunduğu mevcut jeopolitik konum, biraz siyasi geleceği bilmemekle birlikte 2019’dan çok daha farklı bir sezon beklentisi olduğunu düşünüyorum. Tüm pazarlarla birlikte daha iyi geçeceği konusunda bir tahminimiz var. Ama şu an çok ciddi rekabet ortamında çok acımasız ve doğru matematikle kurgulanmayan anlaşmalar yapılıyor.'' diye konuştu.

“2020 biraz kıt matematiğe yöneliyor”

Sektörde, 'kervan yolda düzülür' yaklaşımından dolayı beklentilerini optimum seviyede tuttuklarını kaydeden Gülin Kocakaya, ''Burada bir sıkıntı yok ama optimumu tutarken matematikten çok uzaklaşmamakta yarar var. 2020 biraz kıt matematiğe yöneliyor. Daha doğru bir kurgu, daha doğru bir şeffaf zeminde, daha doğru bir matematikle çalışılmalı.'' ifadelerini kullandı.

''Tüketicinin gerçekliğini iyi etüt etmek lazım''

Sektörün otel ayağında çok ciddi maliyet artışları olduğuna dikkat çeken Pegas Kontrat Müdürü, ''Özellikle vergi düzeyinde ya da personel, enerji dediğinizde hiç geri giden bir şey yok. Herkesin gözü kur politikalarında. Tabi bütün bu matematikleri yaparken satın alan nihai tüketicinin de gerçekliğini doğru etüt etmek lazım. Bunu analiz etmediğimiz zaman şaşırdığımız paylar daha acımasız oluyor.'' ifadelerini kullandı.

''Kapalı kapılar ardından herkes gardını alıyor''

Otellerin tur operatörleriyle ve acentelerle daha şeffaf daha açık zeminde birbirine güvenerek çalışması gerektiğine işaret eden Kocakaya, ''Yüz yüzeyken herkes birbirine güveniyor ama kapalı kapılar ardında herkes gardını alarak hareket ediyor. İşin sıkıntılı tarafı da bu; herkes bir rakam söylüyor ama günün sonunda konuştuğunuz rakam dört tane farklı rakam. İyimser olmak ve pozitif tarafından bakmak lazım. Şu an elimizdeki mevcut veriler 2020’nin iyi bir sezon olacağına yönelik.'' dedi.



Bu Haber 06.11.2019 - 10:55:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Oğuz Tunçbilek 07.11.2019 - 12:05

    Otellerin hatta otel sektörü birliklerin ve odaların, otel yöneticilerini yönlendirmesi gerekiyor. Herkes aynı şeyi yaparsa sorun olmaz. 1) Fix fiyat yerine, dinamik fiyatlama verin ve bunu operatörlerin extranetlerinden yönetin. Operatörlerin extraneti desteklemiyorsa, bir zahmet tembellik etmeyip extranetlerini acil geliştirsinler. Artık fix fiyat mı kaldı. En dandik havayolu bile arz talep dengesine göre farklı fiyata satarken, oteller niye satamasın! 2) Eğer operatör odanın satımından, misafirin otele girişine kadar geçen sürede, misafiri upsell edememişse, bunu siz resepsiyonda yapın. GElir arttırımına katkıda olur. Bunun için personelinizi motive edin. 3) Tüm envanterinizi operatörlere vermeyin. Online'a açık bırakın. Unutmayın, operatörden alacağınız en fazla 80-100EUR ( oda şansınız varsa) ama online, yanı kendi web sitenizden OTA'lardan gelecek olan enaz 200EURluk fiyatlardır. 4) Otelinize acil revenue manager alın yada dışarıdan destek alınki gelir yönetiminiz profesyonel elinde olsun. 5) Otelinizi erkenden doldurmayın. 1 hafta-1 ay-3 ay vs öncesinden dolan otel gelir arttırım fırsatı kaçırmıştır. Siz dolu olduğunuz için rakip oteller daha yüksek fiyata oda satar ve pazar payınızı alır. 6) Otelinizin dolu olması demek çok iyi bir iş yapmış anlamına gelmez. Optimum doluluk hedeflemelisiniz. 7) Her kanala aynı fiyatı verin. Bırakın iyi olan kanal kazansın, tek yetkililikten mutlaka kaçının. Thomas Cook kim bilir kaç oteli beraberinde götürdü bir düşünün. 8) Her kanala aynı fiyatla beraber, aynı şartları verin. Bir kanala iptal hakkı tanırken, diğerine iptal hakkı tanımamazlık etmeyin 9) Ön ödeme alacağınız her operatör sizde ucuz fiyat satmanızı isteyecektir. Bu tip anlaşmalara çok dikkat edin 10) Envanterinizin sizin! Siz yönetin, başkası değil! Herkese iyi çalışmalar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.