İzmir 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflasına karar verilen Pamukkale Turizm’den açıklama geldi. Şirketi iflastan kurtarmak için çabaların sürdüğü belirtilen açıklamada, 30 milyonluk borcun 130 milyona çıkarıldığı ileri sürüldü.
Geçtiğimiz yılın eylül ayında konkordato talep eden ve üç aylık geçici mühlet verilen Pamukkale Turizm’in denetim için atanan komiser heyetinin hazırladığı rapor sonrası iflasına karar verildi.
‘’TÜM ÇALIŞMALARIMIZ NORMAL SEYRİNDE DEVAM EDİYOR’’
Pamukkale A.Ş. Yönetim Kurulu’ndan yapılan ve hukuki sürecin devam ettiği belirtilen açıklamada, şirketi iflas sürecinden kurtarmak için çabaların sürdüğü hatırlatılarak, “Bir süredir yaşadığımız olumsuzlukları aşabilmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz başvurular ve hukuki süreçler devam etmektedir. Seferlerimizde hiçbir değişiklik olmayıp, bu döneme özel faaliyet iznimiz alınmıştır. Tüm çalışmalarımız normal seyrinde devam etmektedir.’’ denildi.
Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberine göre Pamukkale yetkilileri şu bilgileri verdi:
’’HAKKIMIZDAKİ RAPOR OLUMLUYDU’’
Mahkemenin atadığı denetleme komiserinin hakkımızdaki raporu olumluydu. Alacaklılar davaya müdahil olup olumlu dilekçe vermişti. Ancak mahkeme, bilirkişi incelemesi ve uzatma vermeden bir anda iflas kararı verdi. Mahkemenin bu kararı vermesini gerektiren hiçbir durum yokken iflas demesi, bizim için kötü bir sürpriz oldu. İstinaf mahkemesine başvuracağız. Hukuki süreç devam ediyor. Seferlerimiz sürüyor.
’’RAKİP FİRMANIN BİLET FİYATLARINI DÜŞÜRMESİ İYİ NİYETLE BAĞDAŞMAZ’’
Pamukkale, 56 yıllık 3 bin 500 çalışanı ve 600 otobüsü bulunan köklü bir firma. Türkiye’de şehirlerarası taşımacılıkta iki büyük firmadan biri hakkında iflas kararı verirseniz bu iş diğer firmanın tekel olması anlamına gelir. Rakip firmanın bizim konkordato ilan etmemizin ardından bilet fiyatlarını düşürmesi iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Mahkeme bunları gözetmeliydi.
’’50 BİN KİŞİNİN GELECEĞİ SÖZ KONUSU’’
Pamukkale firmasından para kazanan insan sayısı 50 bin civarında. Lastikçisinden benzincisine ve bakımcısına kadar tedarikçilerimizle birlikte toplam sayı bu civarda. Ayrıca 3 bin 500 çalışanımız var. Aileleriyle birlikte 10 bin kişi. Konkordatoda biz işçi alacaklarını ödemek zorundayız ama iflasta böyle bir zorunluluk yok, muhatap iflas masası. İşçilerimizin ve ailelerinin kaderiyle ilgili karar vermek bu kadar kolay mı?
’’30 MİLYONLUK BORÇ 130 MİLYONA ÇIKARILDI’’
Senede 15 milyon yolcu taşıyoruz. Kaza oranı en düşük firmayız. Konkordato sürecinde üzerimize düşeni yaptık. Hatta taşıdığımız yolcu sayısı ve verimlilik geçen yılın bu aylarına göre arttı ama mahkeme iflas kararı verdi. Doğuş Finansman’a 30 milyon lira civarında borcumuz varken -araçların kiralandığı buyback (geri ödemeli) sistemiyle- mahkemenin verdiği bu kararla borcun 130 milyon liraya çıkması nasıl açıklanabilir? Borcu bu kadar artırmanın bir mantığı yok! Bu süreçte seferlerimiz aksamamış, kimse yolda kalmamış. Bu karara karşı hukuki yollardan hakkımızı ararken Pamukkale dostları, yolcularımız bilmeli ki, seferlerimiz devam ediyor, edecek.’’
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri