Palandöken’de biri 5 yıldızlı 4 yeni otel açıldı

Palandöken’de biri 5 yıldızlı 4 yeni otel açıldı

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Palandöken’e 4 yeni otel açıldığı, bölgedeki 4 yıldızlı otellerin ise 5 yıldızlıya dönüşmeye başladığı belirtiliyor.


Kış turizminin gözde merkezlerinden Erzurum Palandöken'de turizm yatırımları artıyor. Biri 5 yıldızlı 4 yeni otel faaliyete geçerken başka bir otel zinciri de arsa satın aldı. Bölgedeki 4 yıldızlı oteller de 5 yıldıza dönüşüyor.

Palandöken Kayak Merkezine talebin her geçen yıl arttığını ifade eden Erzurum Valisi Okay Memiş, dağda bulunan otellerin en az 30’ar milyon liralık yatırımla kendini yenilmeye başladığını açıkladı. Memiş, otellerin standartlarının yükseldiğini, 4 yıldızlı tesislerin 5 yıldızlıya dönüşmeye başladığını bildirdi.

Yani Şafak’ta yer alan habere göre bölgeye iki yeni zincir geldiğini kaydeden Vali Okay Memiş, "Ayrıca yeni bir 4 yıldızlı otel faaliyete geçti. Dünya çapında bilinen 5 yıldızlı oteller zincirinin şubesi Erzurum'da yapıldı, bu ay itibarıyla faaliyete geçecek. Yine dünya çapında meşhur bir grup, bir 5 yıldızlı otel yapımı için yer satın almıştı, Palandöken Dağı'nda bu otelin yapımına başlayacaklar" dedi. Kent merkezi ve Palandöken'deki oteller bölgesinde yer alan tesislerdeki yenileme çalışmalarına işaret eden Memiş, "Burada yaklaşık 2 bin yatak kapasitesini yeni yapılan otellerin hizmete girmesiyle neredeyse 1 yılda 3 bine çıkarıyoruz" diye konuştu.



Bu Haber 12.03.2022 - 09:54:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.