Özcan Deniz'in konser verdiği İsrail'den kaç turist gelmişti?

Özcan Deniz'in konser verdiği İsrail'den kaç turist gelmişti?

İsrail'de bir konser veren Özcan Deniz, sosyal medyada eleştirilerin hedefi olurken, bu ülkeden glen ziyaretçi sayısındaki artış ve iki ülke arasındaki ticaret hacmi dikkat çekiyor.


İsrail'de izlenme rekorları kıran İstanbullu Gelin dizisinin oyuncusu Özcan Deniz, bu ülkede verdiği konser nedeniyle sosyal medyada adeta hedef haline getirildi.

Tel Aviv'deki Menora Mictachim Arena'da düzenlenen ve biletleri 300 dolardan satılan konsere İsrailliler yoğun ilgi gösterirken, Türkiye'de ise Özcan Deniz Filistin'i işgal eden İsrail'de konser vermekle suçlandı.

''MİDEMİZ BULANSIN VE GEÇELİM''', ''NOT EDELİM!''

Yeni Yüzyıl gazetesinde yazılar yazan Cemile Bayraktar, ''Özcan Deniz’i oldu bitti başarısız ve antisempatik bulurdum lâkin bu kez kendi çıtasını aştı, İsrail gibi gayrı meşru, işgalci bir ülkede konser vermek sanatçılar için zulümdür ama zaten sanatçı değil, çok alınmamalı, sadece midemiz bulansın ve geçelim.'' derken, Sabah yazarı Hilal Kaplan, ''Radiohead, Shakira, Natalie Portman, İsrail’i işgal politikasından ötürü boykot eder; Özcan Deniz ve Aslı Enver para için gider. Not edelim.'' diye tweet attı.

''BOYKOT ETMEMENİN CEZASINI TÜRKİYE'DE TADAR''

Sosyal medya kullanıcıları konsere ilişkin olarak, ''Dünyaca ünlü birçok sanatçı İsrail’de konser vermeyi reddederken, Özcan Deniz bilet fiyatı 300 $'a Tel Aviv’de konser verdi. İsrail Gazze'yi bombalarken yapılan bu iş tamamen kansızlıktır!'', ''Dünyaca ünlü tipler konserlerini iptl etti, aktörler İsrail ile görüşmeyi bile reddetti. Ama bizimkiler işgalcilere koşa koşa gitmiş. Kızmıyorum artık Tel Aviv düşünsün. Özcan Deniz'den dik bir duruş beklemiyorduk', ÖzcanDeniz dönüşte kazandığı parayı Filistin'e bağışladığı gibi bir bahane uydurmazsa; müslümanlardan gelecek sözlü tepkilerle, masumları bombalayan devleti boykot etmemenin vicdan azabını Türkiye'de tadar. Para için bu kadar kendini küçük düşürmez insan. Allah ıslah etsin.'' şeklinde tweetler attı.

İKİ ÜLKE ARASINDA GÜÇLÜ TİCARET VE TURİZM İLİŞKİLERİ VAR

Sosyal medya kullanıcıları Özcan Deniz'in İsrail'de konser vermesine tepki gösterse de, Türkiye ile bu ülke arasında özellikle ticaret ve turizm alanında oldukça güçlü ilişkiler bulunuyor. 2017 verilerine göre Türkiye'nin İsrail'e yaptığı ihracat 3 milyar 895 milyon dolar olurken, bu ülkeden gelen turist sayısı da her geçen gün artıyor. İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının adından bu ülkeden gelen turist sayısında büyük gerileme yaşansa da, özellikle son 3 yıldaki atış dikkat çekiyor.

2016 yılına 293 bin turistin geldiği İsrail'den 2017'de 380 bin, 2018'de ise 443 bin turist geldi. 2019 yılının ilk 2 aylık döneminde İsrail'den gelen ziyaretçi sayısı ise yüzde 40 artışla 48 bin 700 oldu.



Bu Haber 08.04.2019 - 09:22:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.