Otel zincirlerine 'Rusya'dan çıkın' mektubu

Otel zincirlerine 'Rusya'dan çıkın' mektubu

Ukrayna, dünyanın önde gelen zincir markalarına mektup göndererek 'Rusya pazarından çıkmalarını' istedi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş turizm sektörüne de yansımış durumda.

Geçtiğimiz günlerde TÜRSAB heyetinin hem Rusya hem de Ukrayna büyükelçiliklerini ziyaret ederek turizm ile ilgili istişarelerde bulunmasının ardından açıklama yapan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “TÜRSAB Başkanının sabah bizimle, sonrasında ise Rusya BE ile görüşmesi iki yüzlü politikanın göstergesidir. Saldırgan Rusya ile kendini savunan Ukrayna arasında eşittir işaretinin konulması suç ortağı olmak anlamına gelir. Ukrayna seyahat acentelerini @tursaborgtr ile çalışmamaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

İki ülke arasındaki savaşın turizm alanında da devam ettiğine ilişkin iki gelişme daha yaşandı. Bunlardan biri Ukrayna Seyahat Acenteleri Birliğinin Türk ve Mısırlı otellerden Rus turist ağırlamamalarını isteyen açıklaması olurken, bir diğeri de Ukrayna'daki otel ve otel yatırım birliklerinin uluslararası zincirlere gönderdikleri mektup oldu.

Bütün büyük otel zincirlerine gönderildi

Accor, Hilton, Hyatt Hotels Corp., IHG Hotels & Resorts, Marriott International, Wyndham Hotels & Resorts ve Radisson Hotels Group'un CEO'larına hitaben bir açık mektup yazan Ukrayna Otelciler Birliği ve Ukrayna Turizm Geliştirme Ajansı, söz konusu mektubu Avrupa'nın başlıca otel ve konaklama organizasyonu HOTREC ile Dünya Turizm Örgütü Başkanı Zurab Pololikashvili'ye de gönderdi.

“Boş ve alaycı bir jest”

Önde gelen tüm otel gruplarının Ukrayna'daki durumla ilgili sadece 'simgesel' açıklamalar yaptığı ileri sürülen mektupta, zincirlerin yaptığı 'yeni otel yatırımlarını durdurma' kararının boş ve alaycı bir jest olduğu ifade edildi. Şimdiye kadar sadece IHG ve Marriott'un Rusya'daki temsilcilik ofislerini kapattığını belirten örgütler, "Ukrayna'nın yanındayız" demenin yeterli olmadığını, Rusya'da bir "rejim değişikliği" için herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini savundu.



Bu Haber 18.03.2022 - 09:25:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.