Otel misafirlerinin 'personel eksikliği' şikayetinde büyük artış

Otel misafirlerinin 'personel eksikliği' şikayetinde büyük artış

HolidayCheck tarafından yapılan araştırmaya göre, otellerde konaklayan misafirlerin personel eksikliğinden kaynaklanan şikayetlerinde büyük artış yaşandı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Otellerde yaşanan personel sıkıntısı, müşteri şikayetlerinde büyük artış yaşanmasına neden oldu.

Reyting portalı HolidayCheck'in yaptığı araştırmaya göre, personel eksikliği turizm değer zincirinin her aşamasında kendini hissettiriyor. Buna göre, otellerde konaklayan misafirlerin personel eksikliğinden kaynaklanan şikayetleri 2018 yılına kıyasla 5 kat artmış durumda.

Korona öncesi 2018-19 döneminde de turizm sektöründe personel eksikliği olduğuna dikkat çeken HolidayCheck, 2018-2020 arasında sabit kalan personel eksikliğinden kaynaklı yorumların bu yıl 5 kat birden artarak 600'e yükseldiğine dikkat çekti.

Araştırma misafirlere dair ilginç bir tutumu da ortaya koydu. Otellerdeki personel eksikliği ile ilgili değerlendirme yapanlar, 6 üzerinden ortalama 4,4 puan verdi. Bu puanın, 2019'dakinin yüzde 0,5 üzerinde olması, "Misafirlerin sabırlı" olmasına yoruldu.



Bu Haber 30.08.2022 - 14:07:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizm

    Ercan guler 02.10.2023 - 10:38

    Patronlar kısa vadeli düşünmeyi ve otel yönetmeyi birakirlarsa bir şeyler düzelir.

  • Yeni turizm personeli yetişmiyor.

    Faruk Doğan 04.09.2022 - 02:15

    Otellerde çalışmak personele gelecek vaat etmiyor! Tam tersi patronlara ayda milyonlarca dolar kazandırıyor. Yanlış yönetim sistemleri, fazla çalışma saatleri ve ücretinin ödenmemesi, düşük ücretler, basit hatalar nedeni ile işten çıkarmalar, sezonluk çalışma gibi bir sürü nedenler var. Stajyerler bunlar gibi olguları görmekte ve devamında turizmde çalışmayı tercih etmemekte! Yeni personel yetişmiyor. Yazmak istemediğim çok fazla olumsuzluklar var. Her şeyin olumlu ve iyi tarafına bakmakla iyi olmuyor. İşi iyi yapmak gerekiyor. Turizmde patronların özellikle elini akrep sokması gerekiyor.

  • Sorumlu Bakanlık!

    Mehmet Mehmetoğlu 31.08.2022 - 10:45

    Bu durumun sorumlusu bakanlık ve dağa bayıra otel yapılması için teşvik verenlerdir. Tarlasını bağını satan herkez otel sahibi olamamlıdır. Başka iş sahibi olanlar otelcilik meslek kursundan geçmeden otel yatırımı yapamamalıdır. Bakanlık turizm çalışanlaının her pozisyonu için maaş tarifesi belirlemeli ve çalışma saatlerini kontrol ettirmelidir. Bakanlık, ülkemizin Turizminin kalitesini düşürmek istemiyorsa, ucuz tatil ülkesi etiketinden kurtarmak istiyorsa, otelleri yabancı acentelerin, tur operatörlerinin köleliğinden kurtarmak istiyorsa, büyü bir turizm reformu yapmak zorundadır... Tabii seçime bir yıl kala bunu yapacak bakan bulaiblirsen...

  • Gulunc

    Cemre Aydin 30.08.2022 - 08:35

    Turizm sektoru elbet para babalari icin umit vaad edebilir ama personel icin tam bir rezillik gereksiz mesailer kotu yoneticiler baskici kotu ve egitimsiz bir kac yila buyuk otel sahiplerini eko turizm doga keci boku vs kovalarken gorebiliriz neden cunku insan gucune cok ihtiyac yok kalifiyesiz eleman ilkokul mezunu ve dil bilmeyen otel mudurleri ve yoneticileri turizmin baslica katilleridir.herseye en tepeden baslamak gerekir bardak silecek eleman zaten suriyeden de gelir onemli olan kaliteli turiste kaliteli hizmet verebilmek ve bunu yaparken bize bahsedilen ve korumamiz gereken dogayi 1k doviz icin heba etmemek gerekir.personel sikintisi yoneticiler daha cook cekecek cunku turizm calisanlari ve mezunlari ucuz kalitesiz rus musteriye 4 sene okudugu okul icin bardak silmek ve hakkini alamamak istemiyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.