Osman Ayık'tan Bakan Ersoy'a: Ajans yerel inisiyatifi yok sayıyor

Osman Ayık'tan Bakan Ersoy'a: Ajans yerel inisiyatifi yok sayıyor

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, AKTOB'un Antalya'daki toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Tanıtım Ajansı ile ile ilgili eleştirilerini iletti.


''Ajansın KİK'ten muaf olması ileride sorunlar yaratabilir''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKTOB'un toplantısında turizmcilerin Tanıtım Ajansı ile ilgili sorularını cevapladı. Toplantıda konuşan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Ajansın Kamu İhale Kanunu'ndan muaf olmasının ileride sıkıntılar doğurabileceğini ifade etti.

Turizm Tanıtım Ajansı'nın 'flu' olduğunu belirten Osman Ayık, turizmle ilgili ciddi sorunlar olduğunu ve sıçrama yapabilmek için bu sorunların çözülmesi gerektiğini kaydetti.

''Ajans yerel inisiytifi yok sayıyor''

Bu yasanın ardından bazı senaryolar hazırlanıp bunların deklare edilmesi gerektiğini söyleyen Osman Ayık, sektörle ilgili 5-10 yıllık planlar yapılması ve bakanlığın sektörü arkasına alması gerektiğini dile getirdi. Tanıtım Ajansı yasasıyla yerel inisiyatifin yok edilmemesi gerektiğine dikkat çeken TÜROFED Başkanı, konunun flu olduğunu yerel inisiyatiflerin yok sayıldığını ifade etti.

''Seçimden kimse kaçmaz''

Otelcilerin kendi aralarında anlaşamama gibi bir sorunlarının olmadığını belirten Ayık, TÜROFD'in kendi alanında yüzde 80 temsiliyete sahip olduğunu ileri sürdü. Seçimden kimsenin kaçmadığına dikkat çeken Ayık, sivil inisiyatifler ne kadar güçlü olursa Bakanın da bulunduğu yerde o kadar rahat olacağını söyledi.



Bu Haber 27.07.2019 - 11:41:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.