Osman Ayık bu yıl turizm gelirinde ne kadar artış bekliyor?

Osman Ayık bu yıl turizm gelirinde ne kadar artış bekliyor?
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2019 sezonuna ve bu seozonda elde dilecek turizm gelirine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, yurt dışından Türkiye’ye dönük turist trafiğinin bayram dönemiyle birlikte iç pazarla da destekleneceğini ve tesislerin arzu ettiği doluluğa ulaşacağını söyledi.

2019 yılında ziyaretçi sayısı anlamında Türkiye’nin yeniden bir tarihi rekor kırmasını beklediklerini ifade eden Ayık, ‘’Gelirler anlamında da 2018 yılına kıyasla minimum yüzde 10 ve üzeri bir artış olmasını bekliyoruz.’’ dedi.

Ziyaetçi sayılarının ve turizm gelirlerinin daha doğru hesaplanması için öneride bulunan TÜROFED Başkanı, ‘’Ziyaretçi sayılarında, sınır geçişi ile birlikte olanlar ile, konaklamaları çok kısa olanları var. Dolayısıyla bunlar bazen ortalamaları olumsuz etkiliyor. O nedenle ‘geceleme başına kişi başı gelir’ gibi bir kavramla bakarsak rakamları daha gerçekçi ve doğru olarak görebiliriz.’’ şeklinde konuştu.

Bu yıl Rusya’dan minimum 6 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade eden Osman Ayık, ‘’2019 Türk-Rus Kültür ve Turizm Yılı kapsamında hem Rusya’da hem de Türkiye’de yapılan etkinlikler var. Bu etkinlikler ister istemez iki halk birbirine daha çok yakınlaştıracak ve bu da karşılıklı gidiş-geliş sayılarına olumlu yansıyacak. Rusya vize rejiminde değişiklik yaparsa Türkiye’den Rusya’ya giden ziyaretçi sayısında da önemli artışlar olacak.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 31.05.2019 - 09:09:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.