Bin 800 personeline mektup gönderdi, uçuşları durdurdu

Bin 800 personeline mektup gönderdi, uçuşları durdurdu

Türkiye'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden Onur Air, 1800 personeline bir mektup göndererek uçuşlarını durdurduğunu duyurdu. Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, “Bizlerle kalmayı ve zorlukları müştereken göğüslemeyi istediğiniz sürece yollarımızı ayırmayacağız” dedi.


Onur Air tarafından çalışanlara gönderilen mektupta, şirketin tüm uçuşlarını durdurduğu bildirildi. Genel Müdür Teoman Tosun imzasıyla tüm personele gönderilen mektupta, “25 Mart 2020 itibariyle tüm uçuşlarımızı ikinci bir işara kadar maalesef askıya almak zorunda kaldık” denildi.

''İşten çıkartma veya ücretsiz izin yoluna gitmedik''

Sözcü gazetesinden Yusuf Demir'in haberine göre mektupta, “Mevcut personelimizi, bizlerle kalmayı ve sorumlulukları, zorlukları müştereken göğüslemeyi istedikleri sürece bünyemizde muhafaza edeceğiz, yollarımızı ayırmayacağız. 19 Mart tarihinde Cumhurbaşkanımızın ülke çapında aldıkları tedbir ve destek paketinde şirketlere verilen “Kısa Çalışma Ödeneği” ve şirketimiz imkanlarının beraber kullanılması yolu ile çalışanlarımızı işten çıkartma veya ücretsiz izne çıkartma yöntemlerini kesinlikle tercih etmemiştir” denildi.

''Filoda 28 uçak olacak''

Mecburen böyle bir karar aldıklarını belirten Teoman Tosun, Onur Air'in daha çok Avrupa ülkeleri, Orta Doğu ve Suudi Arabistan gibi ülkelere uçtuğunu ve bu ülkelerle uçuşların durduğunu kaydetti. ''Uçacak yer kalmadı'' diyen Tosun, ''26 uçağımız vardı. 11 uçak daha getiriyorduk. Sivil Havacılık'tan tescillerini yaptırdık. Depozitosunu verdik. Plana aldık. Ama maalesef durdurduk. Çünkü kontratlar devreye girdiği zaman bu sefer başka sorumluluklar geliyor. Bakım sorumlulukları geliyor. Olduğu yerde bıraktık. 11 uçağın sahibiyle anlaştık. Ama iki tanesini mecburen alacağız. Çünkü onları getirmek zorundayız. Dolayısıyla şu anda 26 uçak var 28 olacak. 1800'e yakın personelimiz var.'' diye konuştu.

''İki-üç ay böyle devam edeceğiz''

Çalışanları işten çıkarmamaya özen gösterdiklerini söyleyen Teoman Tosun, ''Sosyal hakları devam etsin istedik. Başta ücretsiz izin ve yarım gün çalışma gibi şeyler düşündük. Sonra Cumhurbaşkanı tarafından kararname açıklanınca bu süreci daha doğru şekilde kullanalım dedik. Arkadaşları kısa çalışma ödeneğinden yararlandıracağız. Biraz biz katlanacağız, biraz devletimizden yardım alacağız. İki üç ay böyle devam edeceğiz.'' dedi.

''Bugün bırakıp yarın uçmanız mümkün değil, muhakkak bir süreç lazım''

Onur Air'in sadece uçuşlarını durdurduğunu, şirketin devam ettiğini ifade eden Teoman Tosun, ''Havayolu öyle bir şey ki bugün bırakıp yarın açmanız mümkün değil. Muhakkak bir süreç lazım. Bu süreçte. uçakların bakımlarını güncel tutacağız. Pilotlarımızın, kabin ekibinin dönemsel eğitimlerini güncelleyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 21.03.2020 - 18:54:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.