''İddia ediyorum Avrupa Türkiye'yi bu kadar bekletemez''

''İddia ediyorum Avrupa Türkiye'yi bu kadar bekletemez''
Alman Seyahat Birliği (DRV) Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Önder Sancarbarlaz, Avrupa'nın Türkiye'yi daha uzun süre bekletemeyeceğini söyledi.

TÜRSAB TV'de yayınlanan 'Turizm Global Bakış programına konuk olan Alman Seyahat Birliği (DRV) Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Önder Sancarbarlaz, Türkiye'nin pandemi değil siyasi dalganın içinde olduğunu söyledi. Turizmcilerin Türkiye'ye dönük seyahat uyarısının kalkmasından yana olduğunu kaydeden Sancarbarlaz, devamında şu görüşleri dile getirdi:

''Bakanların ziyaretinden olumlu sonuç çıkacağını düşünüyorum''

Bütün yolların normalde İstanbul’a, Antalya’ya, Bodrum’a çıkması gerekirken çıkmıyor. 3 aydır 7/24 her birimiz burada olağanüstü bir çalışma içerisindeyiz. Yıllardır bu işin içindeyim yoğun bir iş birliği içerisindeyiz. Perşembe günü sayın bakanlarımızın yapacağı ve bizlerin de hazır bulunacağı toplantılarda Alman Dışişleri Bakanı Sayın Maas ve Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı’nın yapacağı görüşmelerin sonunda buradan olumlu sonuç çıkacağını düşünüyorum.

''İddia ediyorum ve söylüyorum''

Farklı siyasi algılardan dolayı böyle bir bekleme sürecindeyiz. Ama bunu da kesinlikle ve kesinlikle ben size iddia ediyorum ve söylüyorum; Avrupa bu kadar Türkiye’yi bekletemez. Gelecek birkaç gün içinde İsviçre örneğinde olduğu gibi muhakkak gelişmeler olacak. 1 Temmuz’dan itibaren İsviçre’den seyahat uyarısı kalkıyor. İkili görüşmelerde de Avrupa’nın birçok ülkesinin bunu açacağını düşünüyorum. Türkiye her zaman krizlerle büyümüş, gelişmiş ve gücüne güç katmış bir ülke. Türkiye her türlü senaryoya hazır. Türkiye’nin pandemi sonrası geri dönüşü çok iyi olacak. Bugün seyahat uyarısı kalktığı an yüz binlerce misafirimiz hemen Türkiye’ye yönelecek. Avrupalı Türkler gelecek. Kültür turizmine önem verenler gelecek. Bu sene açık ve net söylüyorum özellikle güneş ve kumsal turizmi kasımın ilk haftasında bitmeyecek.”



Bu Haber 01.07.2020 - 09:22:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fatih güngör 03.07.2020 - 01:43

    Yapacak tek şey var yerli turizime ağırlık vereceğiz Avrupa’da siyasi Rusya’da siyasi oyun oynuyorlar bizle ben 26 yıldır turizm işi yapıyorum bunlardan son 5 senedir yoruldum artık devamlı şımarık şımarık tavırlar gelmesin bizde Polonya çok güzel Müşteri Romanya onlar aç yeniliğe Macaristan’da kaliteli turist getire biliriz bunlar bu sene yeterli bakın görün Almanları ve Rusları aratmazlar bence Rusya’da Almanya’da bize dost olmaz bu saatten sonrada altarnatif bu ülkeler birde Alaçatı konseptine geçmemiz gerekiyor o zaman süper olur bence!!Beldibi ve göynük artı kemer birde Tekirova Camyuva buralar kentsel dönüşüme girmesi lazım acil acil bir şekilde yoksa bu şekilde kaliteli turist getiremeyiz bizim işimiz turizm ve kaliteli hizmet parayı çeker Antalya herşeyin güzelini hak ediyor bence turist bize gelmek için yalvarsın.

  • Yakup Icik 02.07.2020 - 07:20

    AB, Türkiye, yi daha doğrusu biz Türkleri AB AB, ye almama politikası ile oylayarak çok rencide etti, aslında AB, de biliyor Türkiyesiz ekonomilerinin asla düzelemeyeceğini.

  • süleyman küçüktürkücü 01.07.2020 - 12:27

    herşeyde vardır bir hayır... ülke olarak biz sorumluluklarımızı yerine getirmeden,kapımıza dayansalar bile kabul etmememiz gerekiyor.. bir turizmci olarak,herşeyin turizmden ibaret olmadığını hatırlatırım...biraz daha sağ duyulu olalım lütfen. sabır sabır sabır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.