İşte TUI’nin küçülme planının detayları

İşte TUI’nin küçülme planının detayları
Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, TUIfly'ın filosundaki uçak sayısını yarıya indirmek, çok sayıda çalışanı işten çıkarmak ve Avrupa genelindeki hava yolu şirketlerini tek çatı altında toplamak için görüşmelere başladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Turizm Grubu TUI, hava yolu şirketlerini yeniden yapılandırma ve TUIfly'ın filosundaki uçak sayısını yarıya indirmek için görüşmelere başladı. TUIfly'ın dramatik bir küçlmeye gideceği daha önce haberlere yansımıştı.

Beş hava yolu şirketini tek çatı altında toplayacak

TUI'nin açıkladığı plana göre, TUIfly'ın filosundaki uçak sayısını yarıya indirmeyi hedefleyen şirket, Avrupa genelindeki beş hava yolu şirketini de Hanover merkezli olarak tek çatı altında toplayacak. Plana göre; İngiltere'deki TUI Airways ile Almanya, Hollanda ve İskandinavya'daki TUIfly, daha yakın entegrasyona girecek.

TUIfly'ı küçültme planı kapsamında 1000 çalışanın işine son vermeyi planlayan şirketin, istihdamı koruma planı çerçevesinde bu kararı 2021 yılına kadar erteleyecek.

''Hanover ve Dusseldorf ana üsleri açık kalacak''

TUIfly'ın Hanover ve Düsseldorf'taki ana üslerinin açık kalacağı, Frankfurt, Münih ve Stuttgart havalimanlarındaki faaliyetlerini ise sürdürceği kaydedildi.

''TUIfly maliyeti karşılayan bir doluluk oranına ulaşamadı''

TUIfly Almanya Genel Müdürü Oliver Lackmann, yeni yapılanmanın şirkette önemi değişimleri ve kesintileri beraberinde getireceğini açıkladı. Lackmann, ''Böyle bir kararı kolayca almıyoruz ancak filomuz Alman tur operatörümüzün müşteri tabanı için çok büyük. Küçülmezsek, rekabetteki dezavantajımız daha da artacak. Pandemiden önce bile Almanya havacılık sektöründe kayda değer bir kapasite fazlası ve keskin bir fiyat rekabeti vardı. Panemiden önce de TUIfly maliyeti karşılayan bir doluluk oranına ulaşamadı.'' dedi.

''Bunlar zaten dolduramadığımız uçaklardı''

14 uçağın ve ekibinin 2017 yılında iflas eden Air Berlin'e daha sonra da Lufhansa'nın yan kuruluşu Eurowings'e kiralandığını kaydeden Oliver Lackmann, ''Bunlar tur operatörü olarak bizim müşterilerimizle dolduramadığımız uçaklar. Şu anda durum daha da zorlaştı. Bu uçakların personelinin bağlı olduğu sendikayla mümkün olan en kısa sürede anlaşma yapmak ve koruyabileceğimiz kadar istihdamı korumak istiyoruz.'' dedi.



Bu Haber 19.06.2020 - 20:30:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.