‘Kış rezervasyonları da, beklentimiz de yüksek’

‘Kış rezervasyonları da, beklentimiz de yüksek’

Almanya seyahat pazarının en büyük Türkiye spesiyalisti Öger Tours, 2019-20 kış programını Antalya’da düzenlediği bir toplantıyla açıkladı. Thomas Cook Almanya Genel Müdürü Stefanie Berk’in de katıldığı toplatıda, Almanya’dan çok sayıda basın mensubu yer aldı. Ayrıca, 100 Alman acente de etkinlikte yer aldı.


TurizmGüncel-Antalya

Almanya seyahat pazarında bu yıl 50. yılını kutlayan Öger Tours, Antalya’da düzenlediği bir toplantı ile 2019-2020 kış programını tanıttı. Paloma Hotels’in yenileyerek bu yıl hizmete aldığı Side’deki Paloma Orenda’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş-Rosati, Almanya’da Türkiye’ye dönük talebin beklentilerin üzerinde seyrettiğini açıkladı.

1960’lı yıllarda sırt çantalıların seyahatleriyle başlayan Türkiye turizminin, Almanya pazarında gelişmesinde yolu Öger Tours’un açtığını belirten Rosati, ‘’Almanya’da Türkiye’deki kültür zenginliğini ve çeşitliliğini bizim gibi başka hiçbir tur operatörü sunmadı.’’ dedi.

8D559510-F0D2-433E-8659-CCE7A4FE65E7

Seyahati Kerim beklenti ve talepleri ile büyüdük’’

Öger Tours’un seyahatçilerin istek ve beklentileri doğrultusunda büyüdüğünü kaydeden Rosati, Öger Tours’un sunduğu seyahat paketlerinin bugün revaçta olduğunu kaydetti. Rosati, Öger Tours’un müşterilerin talep ettiği konsepte sahip, kendi doğal tarım ve organik ürünlerini sunan otellerle çalıştığını ifade etti.

Türkiye dönük yaz rezervasyonlarında ciddi bir büyüme kaydettiklerini ifade eden Songül Göktaş-Rosati, Mısır ve Tunus gibi destinasyonlarda da çok güzel gelişmele olduğuna dikkat çekti. Rosati, ‘’Türkiye programımızın yüzde 75’i satıldı. Şimdi ise çok güçlü bir son dakika dönemi bekliyoruz. Kış dönemi rezervasyonları yüksek. Bu yüzden beklentimiz de yüksek’’ ifadelerini kullandı.

Öger Tours kış programını geliştirdi.

Mısır’ın El Guna bölgesinde açtığı Cook’s Club ve Casa Cook otelleri ile bu ülkedeki ağıtlığını artıran Thomas Cook, Nil Nehri’ndeki gemi turlarının da yeniden parlayan yıldız olduğunu açıkladı. Buna paralel olarak Öger Tours’un şark kataloğundaki otel sayısı da arttı. Öger Tours bu kış dönemi için Mısır, Tunus, Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 142 oteli programına aldı.

F84ABE4B-B9C4-4BDD-A946-38D5E1844BB1

Türkiye’de uzun süreli tatil için yeni oteller

Öger Tours kış döneminde Türkiye’de farklı tatil aktiviteleri barındıran 20 oteli programına aldı. Amaç ise misafirlerin tatil süresini uzatmak. Öger’in uzun dönemli konaklamalar için (21 gün ve üzeri) oluşturduğu indirim programında, 68 tanesi Türkiye’de olmak üzere, toplam 122 otel yer alıyor. Program çerçevesinde söz konusu otellere giden turistler, yoga, Nordic Walking veya su jimnastiği gibi dengeli spor aktivitelerinden faydalanabilecek veya aşçılık ve el işi kurslarına katılabilecek. Bu hizmet, sağlık ve beslenme programları ile tamamlanacak. Türkiye’de özel uzun dönem konaklama programı ise 12 otelle yürütülüyor.

‘’Kapadokya turları trendleri karşılıyor’’

Thomas Cook’un araştırmasında, seyahat edenlerin yüzde 40’ının tatilde sıra dışı, otantik seyahat aktiviteleri ve yeni yöre ve bölgeleri görme arayışı içerisinde olduğu tespit edildi. Seyahat edenlerin yüzde 38’i ise seyahatin merkezine yerel kültürün yaşanmasını koyuyor. Öger Tours’un Kapadokya turlarının her iki trendi de kapsadığı belirtilen kış programı lansmanında, şirketin özel misafir rehberi ile İstanbul’un da derinlemesine incelenebildiğine dikkat çekildi. Şirketin Megalog formatındaki kataloğuyla İstanbul’un sokak sanatından sokak yemeklerine ve gizli hazinelerinden yıl boyu yapılacak etkinliklere kadar bilgi verildiği belirtilen açıklamada, katalogda, Boğaz’daki 18 lüks otelin de yer aldığına dikkat çekildi.

Otellerde plastik kullanımını azaltacak için çalışma başlattı

Öger Tours’un Alman Turizm Ekonomisi Çevre Girişimi ile geliştirdiği plastik kullanımının azaltılmasına ilişkin projeye de değinilen açıklamada, şirketin Türkiye’de çalıştığı otellerde plastik kullanımını azaltmayı hedeflediği kaydedildi. Çalışmanın envanter kaydı ve plastik ürünlerin alternatiflerinin araştırılmasını da kapsadığı ifade edilen lansmanda, plastik kullanımının azaltılması projesine tüm otellerin müşterilerinin ve personelinin de dahil edildiği belirtildi.

8FF1FC58-C754-4D3C-AA99-3EFF74519DC0

Stefani Berk: Yüzde 54 fiyata ve güzel havaya bakıyor

Thomas Cook Almanya Müdürü Stefanie Berk ise, 2 bin kişiyle yaptıkları araştırmaya göre tatilcilerin yüzde 54’ü için en önemli unsurların fiyat ve hava koşulları olduğunu söyledi. Tatilcilerin yüzde 30’unun sıra dışı, yüzde 22’sinin ise aktif tatilleri tercih ettiğini belirten Berk, yerel kültürü tanımak isteyenlerin oranının ise yüzde 38 olduğuna dikkat çekti.

Yöresel lezzetleri tatmak istiyorlar

Berk konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

Yemeklerin sağlıklı olmasını önemsiyoruz. Müşterilerimiz yöresel lezzetleri tatmak istiyor. Sağlıklı yöresel ürünleri sunmaya gayret ediyoruz. Müşterilerin yüzde 60’a yakını 5 yıl öncesine oranla yemek kalitesinin yükseldiğini söylüyor. 

Plastik kullanımına savaş açtı

Sürdürülebilirliği önemsediğimiz için plastik kullanımını azaltmaya yönelik çalışmalarımız var. Müşterilerimizin yüzde 91,5’i plastik şişelerin kullanımını azaltmaya hazır. 2020’ye kadar Thomas Cook çalıştığı otellerdeki tek kulanımlık plastikleri yüzde 70 azaltmayı planlıyor.

Turistler hayvan gösterilerini istemiyor

Misafirlerimizin yüzde 60’ı hayvanlarla yapılan gösterilere karşı. Bunları da dikkate alıyoruz yüzde 41 i hayvanları daha doğal ortamlarda gözlemlemek istiyor. Yüzde  53 yerli halkla tanışmak ve iletişimde olmak istiyor. yüzde 38 i yerel kültürü yaşamak istiyor.

Milenyum neslinin yüzde 61’i arkadaşları, ailesi ve iş arkadaşlarının tavsiyesiyle seyahatine karar veriyor. Yüze 59’u internet aracılıyla seyahatine karar veriyor.

Otellerde çok fazla vakit geçirmek istemiyorlar

Tatilciler otellerde çok fazla vakit geçirmek istemiyor. Her 3 kişiden biri yöresel kültürü tanımak istiyor. Yüzde 48’lik çok bilinçli bir nesil otel yemeklerinin nereden geldiğini bilmek istiyor. Romantik ve kaliteli zaman geçirmek istiyor. Yüzde 82’si ise dinlenmek istiyor.

Milenyum nesline mensup her iki kişiden biri, seyahat acenteleri aracılığıyla paket tur satın alıyor.’’

C15DC5FB-2F3F-441D-8709-A8C976D47D5D

Tarakçı: 55 yaş üstü turist iyi kalite istiyor.

Öger Tours Ürün Müdürü Altan Tarakçı ise, şirketin kış programında Antalya’dan 90 otel bulunduğunu ve bunların 18 tanesinin kataloğa yeni girdiğini açıkladı. Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Tunus ve Fas’ın yer aldığı Orient kataloğunda toplam 142 otel bulunduğunu kaydeden Tarakçı, şirketin. müşteri portföyünün ise ağırlıklı olarak 30-55 yaş aralığındaki ailelerden oluştuğunu söyledi. Tarakçı, ‘’Seyahat tecrübesi olan 55 yaş üstü misafirler iyi kalite istiyorlar.’’ dedi.

Engelli programını genişletecek

Engellililere dönük seyahat programını daha da genişletmek istediklerini dile getiren Tarakçı, ‘’Transferden otele kadar seyahatin her aşamasında engellilerin önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz.’’ dedi.



Bu Haber 21.06.2019 - 13:47:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.