Nuri Tuna: Yeni otel yatırımı için araştırmalarımız sürüyor

Nuri Tuna: Yeni otel yatırımı için araştırmalarımız sürüyor

Turizm sektöründe Sofitel markasıyla 4 yıldır Taksim'de hizmet veren Tuna Ofis Mobilayalarının yönetim kurulu başkan yardımcısı Nuri Tuna, turizm ve gayrimenkuldeki faaliyetlerini artıracaklarını açıkladı.


Ev ve ofis mobilyası alanında faaliyet gösteren Tuna Ofis Mobilyaları, turizm ve gayrimenkul sektörlerinde de büyüyor. Sofitel İstanbul Taksim oteliyle 4 yıldır turizm sektöründe hizmet verdiklerini ifade eden Tuna Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna, turizm sektörünü sevdiklerini ve iyi işler çıkararak karşılığını aldıklarını söyledi.

Dünya Gazetesinden Mehtap Halıcı’nın haberine göre, özellikle turizm ve otelcilikte amaçlarının sadece bir otel yapıp beklemek olmadığını ifade eden Tuna, “Geçmiş dönemde Dubai gibi farklı bölgelerde bir yatırım düşüncemiz oldu. Alternatifleri halen değerlendiriyoruz fakat özellikle Türkiye’de yer bakıyoruz. Lokasyon olarak öncelikli İstanbul’u hedefliyoruz. Sadece doğru yerde doğru olanı yapmak gerekiyor. Bu sebeple yeni otel yatırımı için araştırmalarımız sürüyor. Doğru lokasyonu bulduğumuzda yatırım yapacağız” diye konuştu

Yaşanan birçok olayın direkt turizm sektörüne olumsuz yönde etki ettiğine değinen Nuri Tuna, Gazze-İsrail çatışmasının Orta Doğu ziyaretçisini azalttığını söyledi. Tuna, “Orta Doğu pazarında geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 30-35 civarında bir düşüş söz konusu. Şu anki konjonktüre göre geçtiğimiz yıllarda normal seyrinde doluluklarımız çok yüksekti. Yüzde 90- 95’in altında olmayan doluluk şu an yaklaşık yüzde 60- 65’ler seviyesinde seyrediyor. Yüzdesel olarak yüzde 30 civarında bir geri gelme yaşandı. Sadece Orta Doğu değil ama Orta Doğu'nun etkilenmesi belirleyici oldu” dedi.

Turizm sektöründe daha önce de sorunların yaşandığına işaret eden Tuna, Rusya-Ukrayna sürecinde yine benzer şekilde farklı süreçlerin olduğunu ve bu tarz durumların sektörü çok fazla etkilediğini sözlerine ekledi.



Bu Haber 22.12.2023 - 08:58:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.