'Otelde, sadece müşteri memnuniyeti için çalışan 7 kişilik ekip var'

'Otelde, sadece müşteri memnuniyeti için çalışan 7 kişilik ekip var'

Türkiye'ye 75 milyon turisti çekmenin zor olmadığını savunan Four Seasons Hotels İstanbul Genel Müdürü Nihat Yücel, müşteri memnuniyetinde ilk 30 saniyenin önemli olduğunu söyledi.


Four Seasons Hotels İstanbul Genel Müdürü Nihat Yücel, Türkiye'ye 75 milyon turist çekmenin zor olmadığını savundu.

Türkiye gazetesinden Ö. Faruk Bingöl'e konuşan Yücel, “Biz her zaman servislerimizi, kişiye özel tasarlamaya çalışıyoruz. Gelen müşteriyi tanıyıp ona kendisini özel hissettirecek hizmeti veriyoruz. Mesela gözleme yapan bir iş arkadaşımız var. İki yıl önce gelen Meksikalı ziyaretçimizin nasıl gözleme sevdiğini hatırlayıp onun yemeğini bol acılı yaptı. Misafirimiz bundan çok etkilendi. Bütün mesele bu deneyimi satmak” dedi.

'İlk 30 saniye önemli, müşteri memnuniyeti için çalışan 7 kişilik ekip var'

Misafirlerinin sabah kaçta kalktığını, uyanır uyanmaz ne arzu ettiğini öğrenip ona göre aksiyon aldıklarını belirten Nihat Yücel şunları söyledi:

Turist memnuniyetinde ilk 30 saniye çok önemlidir. Odaya girdiğinde, 30 saniyede gördükleri karşısında ilk intibalar oluşur ve notunu buna göre verir. Kendisini temiz ve nezih bir ortam, güzel ikramlıklar karşılarsa bundan çok etkilenir. Bazen gelecek misafirlerimizin aile fotoğraflarına ulaşıyoruz. Bunları çerçeveletip yerleşeceği odaya, baş ucuna koyuyoruz. Türkiye’ye özgü dokunuşlar yapıyoruz. Türk kahvaltısı bunlardan bir tanesi. Restoranlarımızdan birini ocakbaşı olarak kurguladık hatta ismini de öyle bıraktık. İlgi çok müthiş. Bütün bunlarla karşılaşan misafirlerimiz gayet memnun kalıyor. Bir daha geliyor ve ülkesinde de bunları anlatarak size yeni misafirler kazandırıyor. Sadece bu işlerle uğraşan yedi kişilik ekibimiz var. Sektörde ‘turist memnuniyeti’ dönüşümünü bu şekilde sağlarsak hedeflediğimiz rakamlara da rahatlıkla ulaşırız.''



Bu Haber 14.10.2019 - 09:25:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Atsever 14.10.2019 - 12:19

    başucuna daha önceden temin edilen aile fotosunu koymak? KVKK bu çalışmanın neresinde acaba?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.