Neşet Koçkar: Devre dışı kalacağımı düşünmüyorum

Neşet Koçkar: Devre dışı kalacağımı düşünmüyorum

Thomas Cook, bankalar ve Fosun'la yaptığı kurtarma anlaşması için hissedarlarla bir araya gelirken, şirketin ikinci büyük hissedarı Neşet Koçkar, 'devre dışı kalacağımı düşünmüyorum' açıklamasında bulundu.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Geçtiğimiz günlerde Sky News'te yayınlanan 'Thomas Cook iflas uyarısında bulundu' haberlerinin ardından, şirket yönetimi tahvil sahipleri, bankalar ve Fosun’la son dakika görüşmeleri yapıyor. Anlaşmanın hayata geçebilmesi için, tahvil sahiplerinin 4'te 3'ünün onayına ihtiyaç var.

CAA Thomas Cook için alarmda

Times gazetesi İngiliz Sivil Havacılık Kurumu'nun (CAA), yılda 22 milyon müşteriye hizmet veren Thomas Cook'la ilgili alarmda olduğunu ve olası bir iflas durumunda binlerce Thomas Cook müşterisinin ülkeye geri getirilmesini de içeren bir plan hazıladığını yazdı. CAA ise iddiayla ilgili bir açıklamada bulunmadı. Thomas Cook'un ATOL (Hava Taşımacılığı Organizatörleri Lisansı) lisansının 1 Ekim'de yenilenmesi gerekiyor. Aksi taktirde binlerce müşterinin güvencesiz kalacağı ifade ediliyor.

Thomas Cook AlixPartners'ı hazırda bekletiyor

Telegraph gazetesi ise, Thomas Cook'un, beklemede olan Fosun anlaşması ve tahvil sahiplerinin ayak diremesi nedeniyle, danışmanlık şirketi AlixPartners'ın iflas uzmanlarını hazırda beklettiğini yazdı. Haberde, ''AlixPartners, Thomas Cook'un iflas etmesi durumunda aralarında Lloyds Bank'ın da bulunduğu alacaklılar, 875 milyon poundun sadece yüzde 13,2'sini alabileceğini söyledi.'' ifadelerine yer verildi.

Thomas Cook son dakika toplantıları yapıyor

Şu anda Thomas Cook'un Fosun ve bankalarla vardığı 900 milyon poundluk kurtama anlaşmasını finale ulaştırmak için bankalarla, Fosun'la ve hissedarlala son dakika toplantıları yaptığı belirtiliyor.

Neşet Koçkar Fosun'la ortaklık görüşmesi yapıyor

Temmuz ayında peş peşe Thomas Cook hissesi satın alarak yüzde 8'le şirketin ikinci büyük hissedarı olan Neşet Koçkar ise bankalar ve Fosun'la yapılan anlaşmada devre dışı bırakılacağını düşünmediğini kaydetti. FT'ye konuşan Koçkar, Thomas Cook'ta ortaklık oluşturma konusunda Fosun'la görüştüğünü, ancak gizlilik sözleşmesi nedeniyle daha fazla detay paylaşamayacağını ifade etti.



Bu Haber 16.09.2019 - 14:44:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.