‘Neşet Koçkar rol istiyor’

‘Neşet Koçkar rol istiyor’

Thomas Cook hisselerinin yüzde 8'ini satın alan Anex Turizm Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, amacının ne olduğunu açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

''Thomas Cook'tan hisse alarak şirketin hisselerinin kısa sürede 3 kat yükselmesini sağlayan Neşet Koçkar, seyahat devinin kurtarılmasında rol almak istiyor''

Bu sözler, Thomas Cook ile ilgili son gelişmeleri haberleştiren Bloomberg tarafından dile getirildi.

''Doğru bir strateji ile Thomas Cook başarılı olabilir''

Bloomberg'e konuşan Neşet Koçkar, doğru bir strateji ve yönetimle Thomas Cook'un başarılı olabileceğini belirtiyor.

''Şirkette finansal sorunlardan çok yönetsel sorunlar var''

Çinli yatırım şirketi Fosun'un Thomas Cook'a 911 milyon dolar nakit enjekte etmesinin abartıldığını kaydeden Koçkar, Fosun'un Thomas Cook'a finansör gözlüğü ile bakabileceğini ifade ediyor. Koçkar, ''Düşünceme göre açıklanandan daha az bir nakit enjekte edilerek sorunların üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum. Şirkette, finansal problemlerden çok yönetimsel sorunlar görüyorum.'' ifadelerini kullandı.

''Uzun vadeli bir iş planı hazırladım''

Thomas Cook ile ilgili uzun vadeli bir iş planı hazırladığına dikkat çeken Neşe Koçkar, Thomas Cook ile çalışan bankalarla ve Fosun'la temas halinde olduğunu kaydetti. Koçkar, ''ilham kaynağı'' olarak nitelendirdiği Thomas Cook'un tep yönetimiyle ise direkt bir görüşmesinin olmadığını sözlerine ekledi.

''Hisse almaktaki amacım ticaret yapmak değil''

''Thomas Cook hisselerini almaktaki amacım ticaret yapmak değil'' diyen Neşet Koçkar, ''Herkes Thomas Cook'u arızalı bir makine gibi görüyor. Ancak ben, doğru adımlar atılması durumunda çok verimli bir makine olarak çalışacağına inanıyorum.'' dedi.

Thomas Cook'a yatırım yaptıktan sonra şirketin hisselerinde yaşanan yükselişin kendisi ile aynı düşünceyi paylaşan yatırımcıların olduğunu kanıtladığını dile getiren Koçkar, konuyla ilgilenen birçok şirketin kendisi ile iletişime geçtiğini de sözlerine ekledi.



Bu Haber 08.08.2019 - 13:24:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.