Neşet Koçkar durmuyor... Öger, Bucher ve Neckermann’ı da alıyor

Neşet Koçkar durmuyor... Öger, Bucher ve Neckermann’ı da alıyor

Geçtiğimiz günlerde Thomas Cook'un Rusya ayağı Intourist'i bünyesine katan Anex Grubu, şirketin Almanya ayağındaki Öger Tours ve Bucher Reisen ve Neckermann'ı da bünyesine katıyor.


Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, Thomas Cook'un Almanya'daki şirketleri Öger Tours, Bucher Reisen ve Neckermann Reisen'i de devralacaklarını açıkladı. Sabah'tan Betül Alakent'e konuşan Koçkar, "Türk turizmi adına dünya turizmine yön vermek için çalışıyoruz. Thomas Cook'tan hisse satın almamız da bu yönde atılmış bir adımdı. İflas öncesinde de Rusya ve Almanya ayaklarını almak istiyorduk. İflas sonrasında da stratejimizi bu hedefimiz doğrultusunda geliştirdik" dedi.

''Öger'i geri almak bizim için gurur meselesiydi''

Thomas Cook'un Almanya ayağı olan Öger Tours, Bucher Reisen ve Neckermann için ön anlaşmayı imzaladıklarını aktaran Koçkar, "Öger Tours çok eski bir Türk markası. Onu geri almak bizim için bir gurur meselesiydi. Nechermann ve Bucher de Almanya'nın en büyük markalarından. Bu markaların da yurtiçi ve yurtdışı tüm operasyonlarını devralıyoruz" ifadelerini kullandı.

2020 hedefi 3 milyon yolcu

ANEX Tour'un Türkiye'ye 2019 yılında 1 milyon 850 bin kişi taşıdığını anlatan Koçkar, "Bunun 150 bini Almanya, 1.7 milyonu da Rusya ve BDT ülkeleriydi. Önümüzdeki yıl satın almaların da etkisiyle bu sayı yüzde 50'in üstünde artacak ve 3 milyonu aşacak" dedi.

''TUI'nin ardından ikinci büyük tur operatörü olacak''

SATIN alma operasyonlarının ardından cirolarının 10 milyar euroya yükseleceğini anlatan Koçkar, seyahat eden kişi sayısının da 8 milyonu bulacağını aktardı. "Böylece TUI'den sonra dünyanın en büyük ikinci tur operatörü bir Türk şirketi olacak" diyen Koçkar, Rusya ve Almanya'daki satın alma operasyonlarının tamamlanmasının ardından Çinli Fosun ile yeniden masaya oturacaklarını öngördüklerini aktardı. Koçkar, Thomas Cook'un İngiltere operasyonu için de görüşmelere açık olduklarını bildirdi.



Bu Haber 16.11.2019 - 11:58:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • MAVİ ATLAS - COST CONTROL 18.11.2019 - 10:38

    Tebrikler ... Yolunuz açık olsun

  • Başarılı Alımlar 16.11.2019 - 01:42

    Neşet beyi tebrik ederim. Bu tarz işinde uzman ve ülkesine yatırım yapan kişileri devletimiz desteklemelidir. BU operatörler olmasa o oteller dolmaz dolamaz! Otellere verile teşvikler öncelikli olarak Operatörlere hatta yerli Operatörlere verilmelidir. Yurt dışından Turist getirenlere öncelik verilmelidir her alanda... Expo 2016 Alanınıda Kiralayın Ve Disneyland Yapın Sayın Neşet Bey!!! Kadriye Belek Boğazkent Side Manavgat ve Alanya bölgesine giden tüm Otobüsler bu alanın öbünden geçmektedir ve Mutlaka buraya dünyanın en önemli eğlence merkezlerinden biri Olan Disneyland Markasını oyun alanlarını geliştirilmiş halini getirin ve Orta Doğunun Asyanın Avrupanın Tam Göbeğinde Eğlence ye Hakim Olun!!! Buraya bu işi yapacak olan adama teşvik versin Bakanlık ASIL

  • Rahmi Ozdemir 16.11.2019 - 12:54

    Helal Olsun...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.