Nadir Alpaslan: Belek’teki arazinin satışı yapıldı

Nadir Alpaslan: Belek’teki arazinin satışı yapıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan torba kanunda turizmle ilgili değişiklikler hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyelerinin sorularını yanıtladı.


Turizm Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan,  ihalesi daha önce Danıştay tarafından iptal edilen Belek’teki tartışmalı arazinin satıldığını açıkladı.

Arazide günübirlik tesis ve otel olmak üzere 2 tahsis gerçekleştirdiklerini aktaran Alpaslan arazinin hangi şirkete ne kadara satıldığı hakkında bilgi vermedi.

Alpaslan, Danıştay tarafından iptal edilen planlar üzerinde yeniden düzenleme yaptıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda devam eden mahkeme de var ama o iptal edilen planlar üzerine mahkemenin ve hukuki gerekleri de dikkat alarak biz yeni bir planı yürürlüğe koyduk, şu anda yürürlükte. Buraya çok ciddi paralar ödeyerek ihaleyi alan firmanın herhâlde planı olmayan bir yere, hukuksuz bir yere o kadar para yatırıp da böyle bir tesisi yapması zaten mümkün değil. Yürütmeyi durdurma kararı geçerli değil. Doğrudur, mahkeme süreçleri var ama yürütmeyi durdurma yok. Yürütmeyi durdurma yeri olan bir yerde biz tekrar plan yapamazdık. Planı olmayan, hukuksuz bir yere bu kadar büyük turizmci, bu yatırımları kimse yapmaz. Daha önce planları iptal oldu, iptal gerekçelerini dikkate alarak biz yeni bir plan yaptık, ona göre de ihaleye çıktık.”

“Suç işliyorsunuz”

Alpaslan’ın açıklamalarına tepki gösteren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Cavit Arı “ Bu araziyle ilgili Serik halkı adına sizi ihbar ediyorum. Suç işliyorsunuz. Eğer burayla ilgiliyse tüm Bakanlık yetkilileri suç işliyor. Kayıtlara da grisin. Hepinizi ihbar ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 20.10.2022 - 09:25:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.