Müze ve ören yeri giriş ücretlerine fahiş zam!

Müze ve ören yeri giriş ücretlerine fahiş zam!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yeri giriş ücretlerine son bir yılda ikinci zammı yaptı. Yapılan son zam yüzde 40’a yaklaştı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere müze ve ören yeri giriş ücretlerine yüzde 39’a varan oranlarda zam yaptı. Bakanlık, geçtiğimiz temmuz ayında da müze ve ören yeri giriş ücretlerine yüzde 20 zam yapmıştı.

Önde gelen müze ve ören yerlerinin yeni giriş ücretleri

Yapılan son zamla daha önce 72 TL olan Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi ve Efes Antik Kenti’nin giriş ücretleri 100 TL’ye çıkarken, Pamukkale Ören Yeri’nin giriş ücreti 60 TL’den 80 TL’ye, Antalya-Perge Ören Yeri’nin giriş ücreti ise 52 TL’den 50 TL’ye yükseldi.

Museum Pass Türkiye 550 TL oldu

Son zamla birlikte daha önce fiyatı 375 TL olan Museum Pass Türkiye’nin fiyatı 550 TL’ye, 220 TL olan Museum Pass İstanbul, Museum Pass Eagean ve Museum Pass Mediterranean’ın fiyatı fiyatı 325 TL’ye yükseldi.

Müzekart fiyatında indirim yapılmıştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada Müzekart fiyatını 70 TL’den 60 TL’ye düşürdüğünü açıklamıştı. Müzekart fiyatına yapılan 10 TL’lik indirimin, son zam düzenlemesinin içinde yer aldığı, ancak kamuoyuna yapılan açıklamada bundan bahsedilmediği görüldü.

muze_zam
muze_zam1
muze_zam2

muze_zam3



Bu Haber 21.02.2020 - 08:10:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sancar Efe Yıldız 16.05.2020 - 02:17

    Arkadaşlar bu şikayetlerin aynısını Cimerede yazın.Böyle bir adaletsiz olamaz.Biz euro,dolarmı alıyoruz?Ben 2 çocuğum ve eşimle topkapı ya gitsem 400 Lira ödeyeceğim.Asgari ücretin Yaklaşık %20 eder.Hangi ülke vatandaşına böyle tarihi yerleri bu kadar pahalıya gezdirir.El insaf yani.

  • Halim Korlu 22.02.2020 - 03:20

    TC vatandaşları Türkiye'deki tüm örenyerlerini hiçbir bedel ödemeden gezme görme hakkına sahiptir. Tarihine ve tarihi yerlerine sahip çıkan vatandaş istenmiyor sanki bu ülkede. TC vatandaşı çoluğuyla çocuğuyla eşi ve dostuyla birlikte örenyerlerini hiçbir bedel ödemeden gezse kime ne zararı var? Kafa değişmeli önce...

  • Birgül Akgül 22.02.2020 - 10:07

    Ören yeri giriş ücretleri ile ilgili farklı zamanlarda buradaki köşemde iki yazım yayınlandı. Sürekli zamla yasamak zorunda bırakılan bir toplumuz. Bir aldığımızı bir daha aynı fiyatla alamıyoruz. Ortak milli servetimiz olan ören yerleri Türk vatandaşlarına daha makul ucretlendirilmelidir. Burada maaşlar euro verilmiyor!

  • Ferhat Akyıldız 21.02.2020 - 09:08

    Bu zamlar yapılırken acaba gelecek olan Turistleri yada getirecek olan acentaları garanti olarak mı düşünüyorlar; yoksa artış gösteren turiste oranla hızla düşüş gösteren ören yerlerinde ki gelir dengesini mi düşünüyorlar ? Böyle fiyat artışları kabul edilmemeli..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.