Mutfağın şefleri İstanbul’da dünya mutfağını tanıdı

Mutfağın şefleri İstanbul’da dünya mutfağını tanıdı
Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 28-31 Ocak 2015 tarihinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne ve Mutfak Sanatları Akademisi’nde düzenlenen eğitim programına katılmak için İstanbul’daydı.


Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Mutfak Sanatları Akademisi’ne katılarak alanlarında uzmanlardan eğitim aldılar. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi’nin de destek verdiği öğrenciler ve öğretmenler fuar kapsamında gelişimleri için faydalı olacak pek çok etkinliğe katılma fırsatı buldu. MELİG Projesi kapsamında Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden 8 öğretmenin ve 4 öğrencinin fuara katılması sağlandı.
 
13. İSTANBUL GASTRONOMİ FESTİVALİ’NE KATILDILAR
 
Mutfak Sanatları Akademisi’nde düzenlenen programa Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Dostabakan ve mutfak, servis ve pastacılık dalı öğretmenleri Sezgin Gündüz, Fatih Kuyucak, Dilber Vatansever Sirek, Aynur Kuyucak, Filiz Öztürk, İbrahim Güngör, İbrahim Erke, Pastacılık öğrencisi Ayşegül Erişgen ve MELİG Proje Koordinatörü Meltem Şimşek katıldı. Mutfak Sanatları Akademisi’nde servis öğretmenleri Yiyecek-İçecek Danışmanı, Öğretim Görevlisi ve Eğitmen Ahmet Uğuzluoğlu’ndan A La Carte Servis Uygulaması ve Banquet Servis Uygulamaları konularında eğitim aldılar. Mutfak ve Pastacılık öğretmenleri ise MSA‘nın Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Eğitimlerine gözlemci olarak katılarak MSA’nın uygulamalarını yakından izleme olanağı buldular. Programın sonunda MSA’nın Oditoryum, Müze, Kütüphane ve laboratuardan oluşan kampüsünü gezdiler. 

Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri 28.01.2015-31.01.2015 tarihinde TÜYAP’ta düzenlenen 13. İstanbul Gastronomi Festivali’ne katıldı. MELİG Projesi’nin destek verdiği Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi Festival kapsamında düzenlenen yarışmalara katıldı.
 
YARIŞMAYA  KATILAN ÖĞRENCİLER VE ÖDÜLLERİ
 
Esin Göktaşlı Lise Düzeyi Okular için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması-Gümüş Madalya

MELİG Projesi Kapsamında katılan Ayşegül Erişgen Lise Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması-Gümüş Madalya

Mahmut Ensar İzdeman Lise Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması-Bronz Madalya

Aysun Güler Lise Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Tabağı Yarışması-Merit Belgesi

Burak Rahman Dikmen Lise Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Tabağı Yarışması-Bronz Madalya

MELİG Projesi kapsamında katılan Hıdır Yeşil, Mustafa Sazak, Hilal Saraylı Yılın En İyi Lisesi Yarışmasına katıldı.
 


Bu Haber 04.02.2015 - 16:31:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.