'Müşterileriniz o kadar özelse acente kurun!'

'Müşterileriniz o kadar özelse acente kurun!'

TÜROFED Başkanı Osman Ayık’ın ‘oteller kendi özel müşterilerinin transferini kendi yapabilmeli’ açıklamasına TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’dan yanıt geldi: O zaman acente kurun!


TurizmGüncel - Özel

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık’ın, ‘Oteller kendi özel müşterilerinin transferini yapabilmeli. 1618 sayılı yasaya bu da eklenmeli’ şeklindeki açıklamasına TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’an yanıt geldi.

‘’SEYAHAT ACENTELERİNİN MÜNHASIR HİZMETİ, TARTIŞILAMAZ

Seyahat acentelerinin münhasır hizmeti olan tur ve transfere dokunulmasının mümkün olmadığını belirten Firuz Bağlıkaya, bu konunun tartışılmasının bile sağlıklı bulmadıklarını ifade etti.

‘’O ZAMAN AVUKAT VEYA DOKTORUN İŞİNİ DE BAŞKALARI YAPSIN’’

Türkiye’de binlerce otel olduğunu ve bu otellere gelen müşterilerinin hangisinin özel olduğunun tespit dahi edilemeyeceğini kaydeden Bağlıkaya, ‘’20-30 milyon dolar harcayıp otel kuranlar o zaman birkaç yüz bin lira harcayıp acente de kursunlar. Böyle bir şey olabilir mi? Seyahat acenteciliği bir meslek. O zaman acil veya özel durumda doktorun veya avukatın işini de bir başkası yapsın. Hatta otelciler uçak bileti satıp tur da düzenlesin! Biz bir meslek birliğiyiz ve bu hakkı kimseyle paylaşmamız mümkün değil.’’ ifadelerini kullandı.

‘’ACENTELERLE İLGİLİ YASAYA OTELCİLER NEDEN DAHİL OLACAK?’’

Osman Ayık’n ‘1618 sayılı yasanın yapılma sürecine otelciler de dahil olmalı’ şeklindeki değerlendirmesine de değinen Bağlıkaya, ‘’Seyahat Acenteleri Birliği ile ilgili bir yasaya otelciler neden dahil olacak? Otelcilerle ilgili bir yasa yapılırsa ona dahil olabilirler. Rehberler veya ulaştırma ile ilgili yasaların yapım sürecine dahil oldular mı? Sayın bakanımız yasanın yapım sürecine yeterince tarafı dahil etti, daha ne kadar dahil olunacak?’’ şeklinde konuştu.

‘’BU TARTIŞILIRSA BAŞKA ŞEYLER DE TARTIŞMAYA AÇILIR’’

Seyahat acentelerinin münhasır hizmetlerinin tartışılması durumunda başka bir sürü şeyin tartışmaya açılcağını ifade eden Bağlıkaya, ‘’Biz kimsenin işine karışmıyoruz. Kimsenin de işimize müdahil olmasını istemiyoruz.’’ dedi.



Bu Haber 02.05.2019 - 16:42:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kundu Belek Taksicileri Şikayet 09.05.2019 - 12:39

    Sayın Başkanım, Biz üyelerinizi ne zaman korumayı düşünüyorsunuz? Kundu Belek Kemer gibi turistik yerlerde Otel önlerinde bulunan Taksiciler Hanutçuluk yapmaktadır. Otel kapılarında Taksicilerin Tur Programları vardır bunların acil olarak denetlenmesi kaldırılması gerekiyor. Taksici turisti bir yerden alıp başka goturme ısı yapabılır ama buradakı taksıcıler turıstı alıs verıs merkezlerıne, anlasmalı halıcılar kuyumcular derıcıler tekstılcıler lokumcular gıbı yerlere goturerek yuzde 25 40 arasında komısyon alıyorlar! komısyonculuk ısı acentenındır! resmı faturasını keserek yaptıgı ısı bu taksıcıler gasp etmıs durumdalar! acıl olarak yaz gelıyor denetım ıstıyoruz. Kundu Belek Kemer bolgelerındekı Taksıcılere!

  • Kadir Ugur 03.05.2019 - 11:30

    Firuz Bey cok dogru söylüyor. Zaten otelciler (tabiiki hepsi degil) bir atmaca gibi. Bizim bulup gönderdigimiz müsteriye özel kartlar vermeler, bir daha gelisiniz de rezervasyonu direkt yaptirin sizi özel havaalanindan alalim demeler gibi ticaret ahlakina sigmayacak seyler yapiyorlar. Herkesin kendi isini yapmasi gerekir.

  • Ahmet Park 03.05.2019 - 11:05

    Firuz başkan değerlendirmelerinde daha yapıcı ve sakin olmalı.Kullandığı dil Başaran beyin diline benzemeye başlamış.

  • BioLuxor 03.05.2019 - 10:34

    Hayret Firuz bey nasıl söyleyebildi acente kurun diye. Yahuu önce sen Türsab belgesi olan seyhat acenterlinin munhasır işi olan transfer işini D2 belgesi, yol belgesi olmadan yapılmasının imkanını çöz.

  • GENÇTURİZMCİ 02.05.2019 - 05:51

    OZAMAN SOKAK ACENTELERİNEDE BİR EL ATIN SN. BAĞLIKAYA

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.