Mustafa Kemal Çubuk TatilBudur’un yeni markasını anlattı

Mustafa Kemal Çubuk TatilBudur’un yeni markasını anlattı

TatilBudur Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk 2023 sezonuna ve 2024 beklentilerine ilişkin Turizm Güncel’e değerlendirmelerde bulundu. Şirketin büyümeye devam ettiğini kaydeden Çubuk,  premium segment oteller için yeni ürün geliştirdiklerini duyurdu.


Turizm Güncel

TatilBudur’un pandemi sonrasında hızlı bir büyüme sürecine girdiğini ifade eden Tatil Budur Kontrat ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, şirketin pazar payının da ciddi oranda arttığını belirtti.

“Sattığımız oda sayısı yüzde 27 arttı”

Turizm Güncel Haber Müdürü Savaş Daş’a değerlendirmelerde bulunan Mustafa Kemal Çubuk “2023'ün Ağustos ayı sonu itibariyle satılan oda sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında büyüme kaydettik. Bu büyüme oranını, Haziran-Ağustos arasındaki dönemde bir önceki yılın aynı aylarına göre yüzde 40 daha fazla oda satarak elde ettik.” dedi.

 “Kaynak pazarlardaki büyüme ilk yarıda otellere yansımadı”

2023 yılının genel olarak konaklama sektörünün beklentilerine uygun olmadığını kaydeden Çubuk, kaynak pazarlarda görülen büyümenin özellikle yılın ilk yarısında tesislere yansımadığını ifade etti. Çubuk “Bu dönemde iç pazar ciddi tamamlayıcı bir rol üstlendi. Halihazırda iç pazar mevsimsel nedenlerle düşse de önceki yıllara nazaran çok daha yüksek seyrediyor. İç pazardan alınan verim her zaman olduğu gibi yine fiyat politikasına paralel ilerledi ve bu fiyatlama tarafını doğru yöneten tesisler iç pazardan çok ciddi talep alarak ortalama gelirlerini artırmayı başardılar.” ifadelerini kullandı.

Geceleme süreleri ve 2-3 günlük kısa seyahatler düşüşte

2023 sezonunda iç pazar tüketici davranışlarında bazı değişimler ortaya çıktığına işaret eden Çubuk, şu noktaların altını çizdi:

 “Ortalama geceleme sayılarında çok küçük miktarda bir gerileme mevcut,. Bununla birlikte birden fazla tatil yapan misafirlerin oranında da bir artış söz konusu. Hafta sonu gibi 2-3 gecelik kısa konaklamalarda bir gerileme mevcut. Bu gerilemenin ulaşım maliyetlerindeki artıştan kaynaklandığını düşünüyoruz. Yine tatile giden misafirlerin otel dışı etkinliklere katılım ve harcamalarında da gözle görülür bir gerileme söz konusu. Kendi ürün gamımızda orta segment ürünlerin satışında çok ciddi bir artış kaydettik ve büyümemizin en anlamlı kısmı da buradan kaynaklandı.

2023 yılında özellikle orta segment ürün grubunda oldukça etkindik. Bu da talep trafik artışı noktasında bize ciddi bir değer kattı.

En büyük artış Side, Bodrum ve Kemer’de kaydedildi

Alanya, Kuşadası, Didim, Özdere-Seferihisar hattı en güçlü olduğumuz destinasyonlar. 2023 yılında en faz büyüme gösterdiğimiz destinasyonlar ise yüzde 46 ile Bodrum, yüzde 51 ile Side ve yüzde 24 ile Kemer oldu. TatilBudur, 2023 yılında web sitesi ziyaretçi sayısında yüzde 34, mobil uygulama kullanımında yüzde 215’in üzerinde artış kaydederek, sektörün ilgili tarih aralığında en fazla büyüyen markalarından olarak değerli bir trafik merkezi konumuna geldi. Portföyümüzdeki tesisler, bizim aracılığımızla iç pazardan ciddi talepler aldılar. Detay sayfasında ilk 8 ayda 1 milyon ziyaretçinin üzerine çıkan otellerimiz var.

Dijital platformlarda oteller için özgün içerikler oluşturduklarını belirten Mustafa Kemal Çubuk, amaçlarının sadece satış değil aynı zamanda otellerin bilinirliğini artırmak olduğunu ve bunun da kendilerine avantaj sağladığını ifade etti.

Premium ürünler ‘TB Premium’ markası altında toplanacak

TatilBudur’da hayata geçirdikleri yeniliklerden birinin de premium segment ürünleri diğerlerinden ayırmak olduğunu anlatan TatilBudur Genel Müdürü “Premium segment ürünleri kurduğumuz “TB Premium” markamız ile ayrı şekilde konumlandırıyoruz. Bu ürünler TatilBudur’un yoğun trafik alan alanlarında artık özel bir tasarımla yer alacak.  Aynı zamanda özel bir filtreleme ile ayrı listelemeleri de olacak. Bu ürün grubuna özel önemli bir pazarlama bütçesi de oluşturduk. Satış sonrası hizmetlerde de TB Premium misafirlerine özel, ayrıcalıklı bir servis sağlayacağız. 2024 yılında da yatırımlarımız devam ediyor. Birçok yeni özellikle TatilBudur satış kanalımızı, mobil sitemizi, uygulamamızı ve tabi ki satış acentelerimizi tüketicilerimizle buluşturacağız.” diye konuştu.

“Ürün çeşitliliğimizi ve kontenjanlarımızı artıracağız”

Misafirlere sunduğu ürün çeşitliliğinin TatilBudur’u hem güçlü kıldığını hem de ayrıştırdığını söyleyen Çubuk “Bu anlamda 2024’te mevcut ürün çeşitliliğimizi ve kontenjan stoğumuzu artırmayı planlıyoruz. Sahip olduğumuz satış kanallarındaki trafik ve hacim, daha fazla ürüne sahip olma motivasyonumuzun temelini oluşturuyor. Özellikle iç pazarın pozitif ayrıştığı ve iç pazara ihtiyacın arttığı noktalarda, sahip olduğumuz talep potansiyeli ve satışa dönüşler,  iş ortağımız otellerin iç pazardan maksimum verim almalarını sağladı.” değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 09.09.2023 - 12:27:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İlkel platformlarsınız

    Mehmet Mehmetoglu 10.09.2023 - 10:01

    Satışlarınızın artması güzel haber ama dahada arttırmak için otelciye hiç bir bilgi sunmuyorsunuz. Sadece siz değil, tatilsepeti, ets de sunmuyor. Otelz sadece sıralamayı gösteriyor, hiç birinizde analitik bilgi yok. Bu durum turizmin otelcilik tarafının ne kadar içler acısı halde olduğunu gösteriyor. Daha çok kazanabilmeleri için gerekli bilgiyi talep dahi etmiyorlar, bakkal mantığı, satalımda kaça giderse gitsin. Platformlarınız o kadar ilkelki, kanal yöneticisine bağlanınca çocuk fiyatı çalışmıyor ve siz bu durumu düzeltmek için hiçbirşey yapmıyorsunuz. Sonra bookingcom, expedia bizim pazar payımızı çalıyor kapansın diye ağlaşıyorsunuz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.