Murat Saraçoğlu: 30 bin liralık en lüks oda bile rezerve edildi

Murat Saraçoğlu: 30 bin liralık en lüks oda bile rezerve edildi

Yeni yıla sayılı günler kala oteller dolmaya başladı. En çok talep ise 28 Aralık-2 Ocak arasında.


Sabah’tan Betül Alakent’in haberine göre aşılanmanın da hız kazanmasıyla birlikte turizm sektörü canlandı. Kayak otelleri başta olmak üzere, İstanbul ve Antalya'daki açık otellerin büyük ilgi gördüğünü, rezervasyonların yüzde 90'ları aştığını belirten sektör temsilcileri, bu yıl bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Bu ilgiyi 2019 senesinde de yakaladıklarına dikkat çeken turizmciler günlük 30 bin TL olan üst segment odanın bile dolu olduğunu söyledi.

“Sanatçılı program yapan otellere güçlü talep var”

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yılbaşı talebinde 2019 seviyesinin yakalanabileceğini belirterek, "Sanatçılı program yapan otellere ilgi daha fazla. Bu noktada Kıbrıs otelleri öne çıkıyor. Antalya'da da sanatçılı program yapanlara güçlü talep var. Kapadokya da yüksek ilgi gören bir diğer destinasyon olarak öne çıkıyor. Bu yıl pandemi nedeniyle yurtdışına çıkmak istemeyen vatandaşlarımız iç pazara yöneldi. Ancak yurtdışına da hâlâ ilgi var. Balkan turları, Belgrad, Kiev ve Dubai gibi destinasyonlar talep görüyor" ifadelerini kullandı.

“Hedefimizi yılbaşı gecesi yakalayıp yılı kapatacağız"

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, kayak başta olmak üzere İstanbul ve Antalya'aki açık otellere yüksek bir ilginin olduğunu söyledi. Çorabatır, “Antalya ve İstanbul'a Polonya, Ukrayna ve Rusya'dan yabancı turist ilgisinin yüksek. Yabancılar kayak otellerine de ilgi gösteriyor. Yılbaşında yabancıların yanı sıra yerli turistle birlikte otellerimiz dolu olacak. Bu yıl için 29 milyon turist, 24 milyar dolarlık gelir hedefimizi yılbaşı gecesi yakalayıp yılı kapatacağız" açıklamasında bulundu.

“Otellerin doluluk oranları yüzde 90’ı aştı”

Hyatt Centric Levent İstanbul Genel Müdürü Ahmet Arslan, yılbaşı için İstanbul'a çok güçlü bir yabancı ilgisinin olduğunu belirterek, "Ortadoğu başta olmak üzere Rusya, Ukrayna ve Polonya'dan geliyorlar. İstanbul'daki dolulukların yüzde 90'ını yabancılarla sağlanıyor. 28 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında dolulukların yüzde 90'ı aştı. Bu dönemde boğaz hattındaki otellerin günlük oda fiyatları ortalama 600-700 euro, lüks segment 200 euro, 4 yıldızlılar ise 100 euro bandında seyrediyor. Hem doluluk hem talepte 2019 yılını aşmış durumdayız" şeklinde konuştu.

“Katarlıların yoğun ilgisi var”

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, Bursa'daki kayak otellerinin yılbaşında yüzde 100 dolu olacağını söyledi. "Uludağ'a güçlü bir Katarlı ilgisi var. Ayrıca yerli turist de gelecek. Dağdaki otellerin fiyatı 2.500 TL'den başlıyor. En lüks oda fiyatı 30 bin TL. Bu oda Katarlılar tarafından rezerve edildi" dedi.

“Oteller yüzde 100 dolacak”

Radisson Blu Mount Erciyes Genel Müdürü Menderes Karaküçük, yılbaşında şehir otellerinin doluluk oranlarının yüzde 70, dağdakilerin ise yüzde 100'ü bulacağını belirterek, "Dağ otellerinde fiyatlar günlük 200 ila 500 euro arasında değişiyor" ifadelerini kullandı.

“Konaklayanların yüzde 80'ini yerli 20'si yabancı”

Dedeman Palandöken Hotel Genel Müdürü Veli Tuzak, eylülde erken rezervasyonu açtıklarını belirterek, "Rezervasyonlarımızın yüzde 50'sini bu dönemde aldık. Yılbaşında oteller dolu olacak


Bu Haber 27.12.2021 - 09:41:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.