Murat Kurum: Ayder’e yöresel mimariye uygun bir tesis yapıyoruz’

Murat Kurum: Ayder’e yöresel mimariye uygun bir tesis yapıyoruz’

Ayder Yaylası’ndaki inşaat alanını gösteren ve tepki çeken fotoğrafla ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaylaya bölgenin mimarisine uygun bir tesis yaptıklarını söyledi.


Sosyal medyada dolaşıma giren Ayder’deki büyük inşaata ilişkin fotoğraf, tepkilere neden oldu. Yaylanın betonlaştığına ve ortada bir yayla kalmadığına ilişkin eleştirilere yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz." ifadesini kullandı.

İnşaatı doğal yapısı tahrip edilmiş 17 bin 478 metrekare alanın 3 bin 863 metrekarelik alanına yaptıklarını ifade eden Kurum “Geri kalan 13 bin 615 metrekare yeşil alan olacak. Ayder'imizde altyapıyı yeniledik. Otoparkı, doğal yapıyı hiçbir şekilde bozmadan yer altına indirdik. Seyir teraslarını yapıyoruz. Hepsi bitince, doğal doku daha da ortaya çıkınca yeni Ayder'imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel ve yeşil olacak." dedi.

Yapılaşmaya sosyal medya üzerinden çok sayıda eleştiri gelirken, Murat Kurum da bir video yayınlayarak eleştirileri yanıtladı.



Bu Haber 26.12.2022 - 21:14:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.