AtlasGlobal'den 'icra' açıklaması

AtlasGlobal'den 'icra' açıklaması
AtlasGlobal, medyada yer alan “Kuzey Irak’tan gelen icra” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı.

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker'in “Kuzey Irak’tan gelen icra” başlığıyla kaleme aldığı yazıda, 6 yıl önce AtlasGlobal ile Kuzey Irak'taki Zagros Grubu ortaklığında kurulan Zagrosjet şirketinde uçakların bakımı, şirketin temsili, yetki gibi konularda anlaşmazlıklar çıktığı ve Irak Sivil Havacılık Otoritesi Atlasjet'in Irak'a yaptığı uçuşları durdurduğu belirtildikten sonra. ''Atlasjet de alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle Zagrosjet'e ait bir uçağa İstanbul Atatürk Havalimanı'nda el koydu.'' denildi.

Zagrosjet'in açtığı davada, dört yıl sonra icra kararı çıktığını belirten Toker, ''Merkezi Erbil'de bulunan Zagros Air Co. Ltd.'nin alacaklı sıfatıyla yaptığı takipte Bakırköy 11. İcra Müdürlüğü, Ersoy hakkında ihtiyati haciz kararı kararı almış. Tektur Turizm adlı şirkete gönderilen karardaki borç miktarı 59 milyon 494 bin 502 TL 30 kuruş.'' diye yazdı.

Haberin ardından AtlasGlobal'den konuyla ilgili açıklama yapıldı. Söz konusu haberin olayın sadece küçük bir kesitine değindiği belirtilen açıklamada, ''En can alıcı ve vahamet arz eden kısmı konusunda sessiz kalmaktadır. Öncelikle belirtmek gerekir ki, söz konusu dava, taraflar arasında yaşanmış olan hukuki süreçlerden sadece biri olup, yapılan itiraz üzerine herhangi bir hukuki dayanağı bulunmayan ihtiyati haciz kararı kaldırılmıştır.'' denildi.

AtlasGlobal'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

''Yukarıda tarihi ve başlığı belirtilen gazete haberi, maalesef gerçeğin ve vakaların küçük bir kesitine değinmekte, ama en can alıcı ve vahamet arz eden kısmı konusunda sessiz kalmaktadır. Öncelikle belirtmek gerekir ki, söz konusu dava, taraflar arasında yaşanmış olan hukuki süreçlerden sadece biri olup, yapılan itiraz üzerine herhangi bir hukuki dayanağı bulunmayan ihtiyati haciz kararı kaldırılmıştır.

Tarafımızca tahkim şartı nedeniyle ilk adımda Zagrosjet’in diğer hissedarı Saman Sabir Mustafa aleyhine İsviçre'de bulunan ICC Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne başvurulmuş ve yargılama sonucunda da karşı tarafın ortaklık sözleşmesine aykırı davrandığı ve Atlasglobal’e yaklaşık 10Milyon USD ödemek zorunda olduğu mahkeme kararıyla da kesinleşmiştir. Bununla birlikte Zagrosjet’in diğer hissedarı olan Saman Sabir Mustafa, ICC Uluslararası Tahkim Mahkemesi kararına riayet etmemekte ısrarcı davranmaktadır.

Aynı zamanda usule aykırı bir şekilde verilen ihtiyati haciz kararına karşı yapılan itirazlar üzerine söz konusu ihtiyati haciz kararı ortadan kaldırılmıştır.''



Bu Haber 28.10.2019 - 20:12:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.