‘Koronavirüs, Rusya-Türkiye ilişkileri, hiçbir şeye inanmayın!’

‘Koronavirüs, Rusya-Türkiye ilişkileri, hiçbir şeye inanmayın!’

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) aylık yemekli toplantısında konuşan Vali Münir Karaloğlu, ‘Koronavirüs, Rusya-Türkiye ilişkileri, hiçbir şeye inanmayın’ derken, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, koronavirüs nedeniyle dünya turizminin etkileneceğinin aşikar olduğunu ifade etti


AKTOB’un şubat ayı toplantısında katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2019 yılında tüm zamanların en iyi turist rakamlarına ulaşıldığını söyledi. 2016 krizinin turist sayısı artmadan gelirin arttırılamayacağını gösterdiğini ifade eden Karaloğlu, "Gelir önemli ama turist sayılarını da bu noktada tutmak ve artırmak durumundayız" dedi.

''Koronavirüs, Rusya gerilimi.. İnanmayın bunlara''

Konuşmasında otelcilere fiyatları düşürmeyin uyarısında bulunan Münir Karaloğlu, geçtiğimiz yıl otelcilere 'Ne olur kendinizi biraz pahalıya satın, nazlanın, fiyatlarınızı herhangi bir panikle düşürmeyin' şeklinde uyarılarda bulunduğunu söyledi. Bu uyarıyı dikkate alanların iyi para kazandığını, en küçük dedikoduda ise fiyatını aşağıya çekenlerin ciddi gelir kaybına uğradığını kaydeden Karaloğlu, ‘’Şimdi yine aynı dedikodular başladı. Korona virüsü, Rusya-Türkiye ilişkileri, hiçbir şeye inanmayın. Türkiye iyi yolda, işlerimiz daha iyi olacak. Lütfen fiyatlarımızı dedikodulara inanarak aşağı çekmeyin. Gelecek sezon yine, 'Sayın valim panikle fiyatları düşürdük gelirden olduk' lafını duymak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Yağcı: Gerçekçi bir hedef

2019'da turizmdeki en önemli olayın, 1841'de kurulan ve dünya turizminin en önemli gerçeklerinden biri olan Thomas Cook'un iflası olduğunu aktaran AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, bu yıl dünya turizminde yüzde 3-4'lük büyüme beklendiğini söyledi. Türkiye'nin yeniden dünya 6'ncılığına yükseldiğini anlatan Yağcı, Türkiye'nin 2023 vizyonu olan 75 milyon turist, 65 milyar dolar hedefinin, herkesin sahip çıkması gereken çok gerçekçi bir hedef olduğunu dile getirdi.

''Sektörün bu gerçeği görmesi gerekir''

Toplantıda konuşan AKTO Başkanı Dr Erkan Yağcı ise, Çin’deki koronavirüs salgınının turizm turizm hareketini etkileyeceğini ve sektörün bu gerçeği görmesi gerektiğini ifade etti. Koronavirüsün dünya turizm sektöründe 20-70 milyar dolarlık bir kayba neden olacağının öngörüldüğünü ifade eden Erkan Yağcı, ‘’En çok etkileyeceği bölge de Çin ve yakın çevresi. Biz bu noktada şanslıyız, çünkü Türkiye'de bu noktada çok fazla zarar görmeyeceğiz. Geçen yıl Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısı 400 binlerde, bu yıl 500 bin bekleniyordu. Bizi etkilemeyecek ama dünya turizmini etkileyecek düzeyde" diye konuştu.



Bu Haber 19.02.2020 - 08:42:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Vali Bey Sokağa Çıkın Lütfen 20.02.2020 - 10:05

    Gerçekleri konuşmaz isek geleceğe emin adımlar ile gidemeyiz! Yanı başımızda Suriye krizi ve orada Rusya ile restleşmeler sonucunda ne olur? Rus turist korkar ve ülkemizdeki rezervasyonlarını iptal edebilir. Bu bir gerçektir ve bunu sesli şekilde dile getirmek gerekir! Çinden 500 bin bekliyorduk Kapadokya İstanbul bolgelerinde ÇİN etkisi görülecektir! Avrupa ya yüzümüzü dönmeliyizi KALİTELİ PARALI turisti çekmek için lazım. Ayrıca Otellerde Kaçak olarak masaları kiraya veriyorlar sayın VALİM. ne oladak? masalardan yıllık 30 bın euro para ıstıyorlar? ruhsatsız ıskansız yerden

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.