Münci Karakaya’dan İngiltere pazarı yorumu: 2022 sezonu nasıl olur?

Münci Karakaya’dan İngiltere pazarı yorumu: 2022 sezonu nasıl olur?
İngiltere 22 Eylül itibariyle Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarıyor. Jet2 Holidays’in Türkiye partneri MTS Globe’un Genel Müdürü Münci Karakaya, yılın geri kalanında ve 2022 yılında İngiltere pazarında neler yaşanabileceğini değerlendirdi.

TurizmGüncel

Jet2 Holidays’in Türkiye partneri MTS Globe’un genel müdürü Münci Karakaya, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmasının ardından pazarın nasıl şekilleneceğini TurizmGüncel’e değerlendirdi.

“Türkiye PCR testi uygulamasını gözden geçirmeli”

2021’in kalan kısmında Dalaman’a sezon sonuna kadar, Antalya’ya ise kış boyunca uçuş yapacaklarını açıklayan Münci Karakaya, “Türkiye İngiltere’den gelenlerden PCR testi istiyor. Bu kararın gözden geçirilmesi gerekebilir. İngiltere’de aşılanma oranı çok yüksek. İngiltere, çift aşı olanlardan artık PCR testi yerine sadece daha hızlı ve ucuz olan antijen testlerden isteyecek. Türkiye’de de böyle bir uygulama olabilir.” şeklinde konuştu.

“Kırmızı listede olmamız gelecek yılın rezervasyonlarını da etkiliyordu”

İngiltere pazarının açılmasının asıl olarak 2022 sezonunu etkileyeceğini kaydeden Münci Karakaya, “Kırmızı listede olmamız, gelecek yılın rezervasyonlarını da olumsuz etkiliyordu. İngilizler kırmızı listedeki bir ülkeye rezervasyon yapmak istemiyor.” ifadelerini kullandı.

“2019 sezonuna yaklaşırız”

Münci Karakaya, “2022’de İngiltere pazarında nasıl bir sezon beklediği” şeklindeki soruya ise, “Türkiye’nin salgınla ilgili verileri önemli. Öte taraftan Avrupa’da salgın konusunda başka kriterler var. Günlük vaka sayısından çok hastanelerin doluluk oranına ve yatak sayılarına bakıyorlar. Ancak artık karamsarlığın bir kenara bırakıldığı kanaatindeyim. 2019’u yakalayamayız ama o yılki sayılara yaklaşırız. Şu an elimizde bulunan rezervasyonlar bu tabloyu ortaya çıkarıyor.” yanıtını verdi.



Bu Haber 18.09.2021 - 20:05:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.