Muğla'da büyük orman yangını!

Muğla'da büyük orman yangını!

Muğla'nın Dalman ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, Göcek'e kadar ulaştı. Yangın nedeniyle tedbir amacıyla bazı evler boşaltılırken, 350 hektar ormanla bir butik otelin hasar gördüğü belirtildi. Yangın nedeniyle 34 ev de boşaltıldı.


Dalaman'da ormanlık alanda çıkan yangının, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldığı belirtildi. Çarşamba günü öğlen saatlerinde başlayan yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtilirken, 350 hektar ormanın ve bir butik otelin zarar gördüğü açıklandı.

Gece ara verilen helikopterle söndürme çalışmalarının sabah saatlerinde yeniden başladığı açıklanırken, yangının Göcek'e kadar ulaştığı ve yangın bölgesine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Fethiye'den bile görülebildiği ifade edildi.

Rusya ziyaretini yarıda keserek Muğla'ya giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Henüz tamamen durduruldu ya da soğutma çalışmaları yapılıyor diyemem ama yangın kontrol altında." dedi. Pakdemirli, yangın bir daha büyüme tehlikesi olup olmadığı şeklindeki bir soruya ise hava şartlarının değişkenliğine göre, yangın tam kontrol alınmadan böyle bir şeyin söylenemeyeceğini ifade etti.

Yangına, 105 arazöz, 18 dozer ve 520 personelle müdahale edildiği açıklandı. Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için Ankara, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Konya, Kütahya, Antalya, İzmir, Denizli ve Aydın'dan da ekipler Muğla'ya gönderildiği öğrenildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ''#Dalaman Karaağaç’ta başlayıp #Fethiye #Göcek Taşbaşı Mahallesi’ne kadar yayılan orman yangınındaki çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldık. Sabah havadan müdahalenin başlamasıyla yangın kontrol altına alınacak.'' şeklinde açıklamada bulundu.



Bu Haber 11.07.2019 - 09:13:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.