Belediye başkanı isyan etti: Parsel parsel satacaklar!

Belediye başkanı isyan etti: Parsel parsel satacaklar!
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Gökova Körfezi’nin parsel parsel satılacağını ve belediye olarak ellerinden bir şey gelmediğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, SİT alanlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldığını ve Gökova Körfezi’nin parsel parsel satılacağını söyledi.

Sözcü gazetesinden Mustafa Sarıipek’e açıklama yapan Osman Gürün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın SİT alanlarının statüsünü değiştirdiğini ve buralarda marina ve yapılaşmanın önünü açtığını belirtti. Alınan kararın 24 bin hektarlık alanda yapılaşmaya yol açabileceği gerekçesiyle karara karşı çıkan Osman Gürün, ‘’Yapacak hiçbir şeyimiz yok, hiç kaale alınmıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

‘’Bir sürü dava açtık’’

Çok sayıda dava açtıklarını kaydeden Osman Gürün, ‘’Bir sürü davalar açtık. Okluk'a da dava açtık. Vatandaş Ahmet'in hukuka aykırılığına müdahale ediyorsan sıfat değil, yapılan eylem önemli. Devletin çıkardığı kanunlara göre yapılan suçsa Cumhurbaşkanı ya da sade vatandaş olması fark etmiyor. Bu ilke içerisinde gerekli olan müracaatları yapıyoruz. Biz belediye olarak resmi kurumuz. Farklılığı seçilmiş başkan olarak görev yapmam. Esas olan siyaset yapmak değil, hizmet etmek. Siyaseti siyasiler yapmalı. Bize gelip öneri aldılar ama verdiğimiz önerilerin hiçbir kıymeti yok ki.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Kentim adına bir yönetici olarak ama bir vatandaş olarak gerçekten içim kararıyor” dedi, ekledi: Yapacak hiçbir şeyimiz yok. Hiç kaale alınmıyoruz. Onların kafasında başka şey var. İsyan ve itirazımız bu.

‘’Gökova Körfezi parsel parsel satılacak’’

Gökova Körfezi'nin parsel parsel satılacağını söyleyen Başkan Gürün şöyle devam etti: “Şu anda körfeze 60-70 tane marina olabilir. Oteller olabilir. Gökova Körfezi diye bir şey kalmaz. Mavi yolculuk biter. Kural tanımıyorlar. Zaten yıllardır niyetleri buydu. Net olarak biz burayı rant kapısı yapıp dirhem dirhem satacağız kararının önemli adımları bunlar. Kıyı dışında denizin içini de tarif ediyor. İskele yapacaksın deyip denizi de planın içine alıyorlar. Böyle bir şeyi hayal bile etmek istemiyorum. Gökova Körfezi biter ve tamamen başka bir şekil olur.”

Yamaç paraşütü tutkunlarının adresi olan Gökova Körfezi yeni imar planı sonrasında betonlaşacak.

‘’Belediyelerin yetkileri kısıtlandı’’

Çıkarılan yasalarla belediyelerin yetkilerinin çok kısıtlandığını vurgulayan Gürün şunları söyledi: “Yasalardan başka enstrümanım yok. Elime sopa alıp da dışarıya çıkamam ki. Durmadan neredeyse her yerde Gökova gidiyor diye feryat ettim. Toplumsal uyandırma yapmaya çalıştım. Aynı şeyi Bodrum'da su ile ilgili de yapıyorum. En son bin 798 patlak oldu şu ana kadar. Her gün açıklıyorum, sayı sayı veriyorum. Kamuoyunu bilgilendireyim, konu kimin sorumluluğunda olduğunu anlasın istiyorum. DSİ'ye halkın baskısı şart. Davalarımı açmışım. Durumu Cumhurbaşkanı'na da söyledim. Gökova'da da durum böyle. Ben belediye olarak devre dışıyım. Yapacak tek şeyim dava açmak” dedi.



Bu Haber 25.09.2020 - 09:02:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • bir dost 25.09.2020 - 11:01

    Atandın mı, seçildin mi? Maval mı okuyon? Ne biçim siyasetçisin, madem yüzmekten korkuyon niye denize giriyon. Sorsan her yol devrim. İyice kıl oldum size. Bak sana çözümü söyleyeyim. Basın açıklaması yapıyon diyon ki:" Devran döner, gün gelir. Bu ihalelere girecekleri uyarıyoruz. Sakın cesaret bile etmeyin, zarar ettiğinizle kalırsınız". Ölümsüz ilacı mı bulunda haberiniz yok. sizin yaptığınız siyasetin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.