‘’Belediye buraya nasıl otel yapma izni verir?’’

‘’Belediye buraya nasıl otel yapma izni verir?’’

Araştırmacı ve yazar Müfid Yüksel, İstnbul Sultanahmet'te bulunan Şeyh İsmail Maşuki Meşhedi ve Irakizâdeler/Üçler Namazgâhının arasına otel izni verildiğini ileri sürerek belediyenin burya otel izni vermesine tepki gösterdi.


Araştırmacı yazar Müfid Yüksel, İstanbul'da Şeyh İsmail Maşuki Meşhedi ve Irakizâdeler/Üçler Namazgâhının arsasına otel inşa edileceğini ileri sürerek belediyenin buraya otel izni verdiğini iddia etti.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalar yapan Müfid Yüksel, oranın tarihi bir yer olduğuna dair belgeler de yayınladı. Yüksel, ''Fatih/Sultanahmet-Binbirdirek Mah. 124 Ada'da Çukurçeşmeler üzerinde yer alan Şeyh İsmail Maşuki Meşhedi ve Irakizâdeler/Üçler Namazgâhının arsasına otel inşa edilecek. 4. Nolu Kurul buna izin vermiş. 4 Nolu Kurul Ve Fatih Belediyesi böyle bir tahribata nasıl izin/ruhsat veriyor?'' mesajını paylaştı.

Otel yapılmak istenen yerin tarihi bir alan olduğunu ileri süren Yüksel, ''Arsasına/üzerine, 4 Numaralı Koruma Kurulundan izinli olarak, otel inşa edilmeye çalışılan Şeyh İsmail Maşuki Meşhedi ve Irakizâdeler/Üçler Namazgâhı Ve Mezarlığı ile ilgili Hâfız Hüseyin Ayvansarâyî'nin Hadikatu'l-Cevâmi' Adlı ünlü eserinin yazma ve matbu nüshasındaki kayıtlar.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 17.05.2019 - 09:39:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.