Müberra Eresin'den Çin açıklaması: Elimizi çabuk tutarsak...

Müberra Eresin'den Çin açıklaması: Elimizi çabuk tutarsak...

Koronavirüs nedeniyle Çinli turistlerin uzun süre seyahat edemeyeceğini belirten TÜROB Başkanı Müberra Eresin, bu pazarda yüzde 70 kayıp yaşanacağını söyledi.


Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Türkiye'nin yurt dışına 200 milyon seyahat gerçekleştiren Çin'den 450 bin ziyaretçi aldığını ve bu sayının 350 bininin İstanbul ve Nevşehir'e geldiğini belirtti. 

''Kayıp büyük ama en az risk taşıyan ülkelerden biriyiz''

Ortaya çıkan salgından dolayı Türkiye'nin kaybının büyük olduğunu ifade eden Eresin, ''Şöyle pozitif bir durum var ortada. Yurt dışına yılda 200 milyon turist gönderen Çin'den sadece 450 binini alıyoruz. Dolayısıyla Türkiye koronavirüsle alakalı en az risk taşıyan ülkelerden birisi.'' diye konuştu. 

''Mücbir sebep olduğu için rezervasyon bedelleri iade edilecek''

Mücbir sebep olmasından dolayı rezervasyonların iptal olduğunu hatırlatan Müberra Eresin, hem hava yolu şirketlerinin hem de konaklama tesislerinin iptal olan rezervasyonların rezervasyon bedellerini iade etmek durumunda olduğunu kaydetti. 

''Çin uzun bir süre seyahat edemeyecek''

Rezervasyon iptalleri ve iadeler nedeniyle özellikle konaklama tesislerinin zorlanacağının altını çizen TÜROB Başkanı, ''Nereden bakarsanız bakın yüzde 70 kayıp yaşanacak. Bu kayıpları başka destinasyonlardan telafi etmek lazım. Yeni pazarlar açmak lazım. Çünkü Çin uzun bir süre seyahat edemeyecek. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı birtakım çalışmalar yürütüyor.'' dedi.

''Elimizi çabuk tutarsak...''

Avrupalı turistlerin Çin'e gitmek yerine Avrupa içinde seyahat edeceğini ifade eden Eresin, ''Biz zamanında gerekli atakları yaparsak o Avrupalı turistten bir kısmını Türkiye'ye getirebiliriz'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 01.02.2020 - 21:20:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • suavi ahıpaşaoğlu 02.02.2020 - 09:23

    Incoming içersindeki payları %1 civarında. Türk Turizmi bu küçük rakamlardan etkilenme dönemini geçeli çok oldu. Zaten çok ucuz fiyata geliyorlardı. Aynı fiyata oteller yerli turisti ağırlasın kayıplarını fazlasıyla telafi ederler.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.