Müberra Eresin: WTM’de Türkiye ilk günü çok yoğun geçirdi

Müberra Eresin: WTM’de Türkiye ilk günü çok yoğun geçirdi

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin İngiltere’de düzenlenen WTM Turizm Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Turizm Güncel

Turizm endüstrisinin en önemli fuarları arasında gösterilen WTM Turizm Fuarı, Londra ExCeL fuar alanında 43'üncü kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuarda Türkiye 594 metrekare büyüklüğündeki satandı ile Avrupa ülkeleri bölümünde yer alıyor. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı koordinasyonunda düzenlenen Türkiye bölümünde aralarında Türkiye Otelciler Birliğinin de (TÜROB) yer aldığı katılımcı deskinde toplam 61 alt katılımcı (otel, acente, birlik, dernek ve vakıf) yer aldı.

“Gelişmeler pozitif”

Fuar hakkında değerlendirmede bulunan Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin  “Pandemi nedeniyle verilen uzun bir aranın ardından tüm dünyadaki turizm profesyonelleri WTM’ye oldukça ilgi gösterdiler. Beklenenden fazla bir katılım oldu. Türkiye standı ilk günü çok yoğun geçirdi. Gelişmeler pozitif. Her şey böyle giderse Türkiye’de önümüzdeki yıla dair beklentilerimiz pozitif. Bütün dünyadaki en büyük sorun artan enerji maliyetleri. Otelcilerin bu maliyetler altında ezilmemek için oda fiyatlarına yaptıkları zamlar günün konusu oldu. Tüm dünya bu maliyetlerin altında ezilmemek için post kontrole devam edecek gibi gözüküyor. Ama geleceğe dair seyahat sektörü olumlu bir görüntü veriyor. “ açıklamasında bulundu.

Beklentilerin ötesinde oldukça yoğun profesyonel ziyaretçi katılımı gözlemlenen fuarın ilk gününde TÜROB standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TÜROB Başkanı Müberra Eresin, TÜROB Başkan Yardımcısı Hediye Güral Gür ile TÜROB Genel Sekreteri İsmail Taşdemir'den fuardaki izlenimler hakkında bilgiler aldı.

İlk günün sonun Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TÜROB Başkanı Müberra Eresin ve TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır ile bir araya gelerek fuar ve geleceğe dair gelişmeleri değerlendirdi.

Fuar 9 Kasım 2022 Çarşamba günü (yarın) saat 17:00’de sona erecek.



Bu Haber 08.11.2022 - 14:17:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.