MSC'den 2 milyar dolara 4 yeni ultra lüks kruvaziyer gemisi siparişi

MSC'den 2 milyar dolara 4 yeni ultra lüks kruvaziyer gemisi siparişi
MSC Cruises ve Fincantieri, toplamda 2 milyar euroyu aşan dört ultra lüks yolcu gemisinin yapımı için anlaşma imzaladıklarını duyurdu. MSC, bu yeni döt sipariş için 2 milyr euro paa ödeyecek.

İlki 2023 yılı ilkbaharında teslim edilecek olan gemiler, yaklaşık 64 bin gross tonluk brüt tonaja ve 500 lüks kabine sahip olacak. Kalan diğer üç gemi ise birer yıl arayla önümüzdeki üç yıl içinde hizmete girecek.

''MİSAFİRLRİMİZ ULTRA-LÜKS SEGMENTE DE GİRMEMİZİ İSTEDİ''

MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu, 'gemi içinde gemi' lüks konseptimizin (ship-within-a-ship concept) büyük başarısının ardından misafirlerimizin ultra lüks segmente de girmemizi istemelerinin bir sonucu ve MSC Yacht Club tarafından sunulan hizmetlerin bir gelişimi. Bu gemiler, ebatları sayesinde eşsiz rotalar sunabilecek ve misafir hizmetlerini, halihazırda sunduğumuz MSC Yacht Club butler hizmetini de içerecek şekilde, başka bir seviyeye taşıyacak.”

MADE IN ITALY

Yeni siparişle birlikte Fincantieri ile olan ortaklıklarının daha güçlendiğini kaydeden Vago, ''Ödüllü Seaside ve Seaside-Evo sınıfı sektörde çığır açıcı ve yenilikçi tasarımlar olarak kabul edilmekteydi. Biz şimdi, Made in Italy damgası ile özdeşleşen en üst kalite ve standartları sergileyecek gemilerle denizde ultra lüks yeni standartlar oluşturacak başka bir sınıfı devreye sokuyoruz.” ifadelerini kullandı.

FINCANTIERI: 53 GEMİ SİPARİŞİ ALDI

Fincantieri CEO'su Giuseppe Bono ise konuya ilişkin olarak şu noktaların altını çizdi:

“Bugün, dünyanın dört bir yanında çok iyi tanınan biri İtalyan, diğeri güçlü İtalyan DNA'sına sahip iki markanın önemli bir yapım programını açıklamalarının gururunu yaşıyoruz. MSC Cruises'ın lüks segmentte yeni bir gemi sınıfı için, tasarımlarımızı hem güvenlik hem de teknolojik içerik açısından ileri özelliklere sahip bulmaları ve de ayrıca misafirlerin konforuna özel önem veren yeni nesil gemiler için yardımcı tasarımlar olarak görmelerinden son derece memnunuz. Bu proje ile birlikte Fincantieri, sipariş defterindeki yolcu gemi sayısını 53’e yükseltmenin gururunu taşımaktadır”.

MSC Cruises Türkiye Direktörü Angelo Capurro ise şu sözleri dile getirdi:
 
“Ultra lüks segmente girmek, sunduğumuz hizmetler açısından heyecan verici bir gelişme. Böylelikle Türk misafirlerimiz 2023 yılından itibaren, MSC Yacht Club deneyimimize ek olarak, pazarın en yüksek hizmet segmentinde daha geniş beş yıldızlı cruise yolculuğu seçeneğine sahip olacaklar. Gelecekte ultra lüks gemilerimizde, özel yat deneyimine yakın bir hizmet sunacağız.”

13.6 MİLYAR EUROLUK SİPARİŞ VERDİ

Öte tarafan İngiliz basını, MSC Cruises'ın yeni sipariş verdiği 4 lüks geminin maliyetinin 2 milyar euro olduğunu yazdı. Bu yeni 4 siparişle birlikte MSC Curises'ın verdiği toplam yocu gemisi siparişi sayısı 17'ye ulaşıyor. Şirket, 2027 yılına kadar teslim alacağı gemiler için toplamda 13.6 milyar euro para ödeyecek.



Bu Haber 19.10.2018 - 14:12:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.