212 bin yolcu hedefiyle Türkiye'ye geri döndü

212 bin yolcu hedefiyle Türkiye'ye geri döndü

2016 yılındaki terör saldırıları ve darbe girişiminin ardından Türkiye operasyonlarını durduran dünyanın en büyük kruvaziyer operatörü MSC Cruises, 2021 yılında Türkiye'ye geri döneceğini açıkladı.


212 bin yolcu hedefleniyor

2016 yılında Türkiye operasyonlarını durduran MSC Cruises, 2021 yaz sezonuyla birlikte Türkiye'ye geri döneceğini açıkladı. Şirket 2021 yılında Türkiye'ye 212 bin yolcu getireceğini açıklarken, Türkiye'den de 10 bin yolcu hedeflediği açıklandı.

İstanbul'a 25, Kuşadası'na 23 sefer yapacak

Ege ve Adriyatik ve Doğu Akdeniz programlarını gerçekleştirecek olan gemiler ile hem İstanbul hem de Kuşadası, şirketin seyahat programında önemli birer iniş ve biniş limanı olarak belirlendi.

Yapılan açıklamaya göre MSC Cruises, 2021 yılında MSC Fantasia isimli gemiyle İstanbul'a 25, MSC Lirica isimli gemiyle de Kuşadası'na 23 sefer gerçekleştirecek.

''Türkiye oluşumumuzu MSC ofisi olarak yeniden yapılandırdık''

MSC Cruises Yönetici Direktörü Angelo Capurro, “Türkiye'ye geri dönmekten dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz. Türkiye’ye yolcu getirdiğimiz son süreçte, genel satış acentesi olarak faaliyet gösterirken, Şubat 2018 itibariyle oluşumumuzu MSC ofisi olarak yeniden yapılandırarak, Türkiye pazarında daha güçlü bir konuma gelmeyi başardık. Ayrıca seyahat acentelerinin isteklerini dikkate alarak hazırlanan ve kendilerine daha etkin bir biçimde yardımcı olabilecek, doğru satış araçlarına sahibiz. Uzun yıllardır geliştirmiş olduğumuz olumlu ilişkiler doğrultusunda, acentelerimizin verdikleri desteğin giderek artacağına inanıyor, 2021 yaz döneminde, İstanbul ve Kuşadası’na gerçekleştireceğimiz Ege & Adriyatik programlarında, hep birlikte başarılı bir yıl geçireceğimizi öngörüyoruz” dedi.

''Cenova, Marsilya, Barselona, gibi iniş ve biniş limanı olarak belirlendi''

MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel ise şunları söyledi: “5 yıl aradan sonra 2021 yılında gemilerimizin Türkiye’ye dönecek olması hem ülkemize tekrar turist getirebilmek hem de misafirlerimizi Türkiye limanlarından gemiye bindirebilmek bizleri çok heyecanlandırıyor. Yeni yapımızla birlikte öncelikli olarak Türkiye limanları global anlamda Cenova, Marsilya, Barselona, Dubai gibi iniş ve biniş limanı olarak belirlendi. Artık dünyanın çeşitli ülkelerinde sayısı 50’yi bulan tüm MSC ofisleri, direkt sistemden İstanbul ve Kuşadası için satış yapabilecek. Böylece farklı ülkelerden gelecek yolcular, İstanbul ve Kuşadası’nı günü birlik gezmek yerine, Türkiye’ye uçarak, gemiye direkt buradan katılma imkanı elde edecek.”



Bu Haber 24.01.2020 - 11:22:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.