'Mısır'ın açılması Rus kitle turizminde fotoğrafı değiştirecek'

'Mısır'ın açılması Rus kitle turizminde fotoğrafı değiştirecek'

Rusya'dan Mısır’a dönük charter uçuşları başladığında, kitle destinasyonları içinde en ucuzunun tartışmasız bir şekilde Mısır olacağı belirtiliyor. Kimi Rus seyahat pazarı uzmanları, kış döneminde Mısır’a en büyü kaymanın Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden olcağı görüşünde.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rus Tur Operatörleri Birliği, Rusya'dan Mısır'a dönük charter uçuşlarının başlamasının pazara etkilerine ilişkin bir analiz yayınladı. Analizde, Mısır'ın açılmasının diğer destinasyonlara etkisi ve ilk charter uçuşlarının maliyeti başta olmak üzere, çok sayıda konu ele alındı.

ATOR'un analizinden öne çıkan noktalar şöyle:

2019'DA MISIR TAYLAND'I SOLLAR MI?

Ru makamlarının resmi izninden sonra Rusya'dan Mısır'a ilk charter uçağının kalkması 2 hafta alacak. Tur operatörlerine göre, bu sonbaharda charter uçuşlar başlarsa, ilk senede bu sezonda kriz öncesi seviyenin yüzde 50'sine ulaşılır ki bu da 1.5 milyon ziyaretçi anlamına geliyor.

Rus seyahat uzmanları, diğer kış destinasyonlarından Mısır'a bir kayma olmasına kesin gözüyle bakıyor. Hatta, Mısır kapandığı için başka destinasyonlara gitmeyen Rus tatilciler, uygun fiyatla kışın yaz tatili sunan bu ülkeye gitmek için bekliyor.

''MISIR HIZLI TOPARLANIR''

Mısır tarafının uçaklara vereceği destek ve aktif bir pazarlama ile hızlı bir toparlanmanın yaşanması bekleniyor. Uçak düşürme olayı yaşanmadan önce Mısır'a yılda 3 milyon civarında Rus turist gidiyordu. Şu anda, kış aylarında Rusya'dan Taylanda'a 1 milyon 340 bin, Vietnam'a 575 bin, Dubai'e 530 bin ve Dominik Cumhuriyeti'ne 240 bin turist gittiğini hatırlatmakta fayda var.

''FİYATLAR 2014 SEVİYESİNDE OLUR''

Konu ile ilgili olarak değerlendirme yapan Coral Travel Ticaret Müdürü Ercüment Ünalan, Mısır'ın Rus turiste açılmasının ardından bu ülkedeki fiyatların aşağı-yukarı 2014 seviyesinde olacağını belirtiyor.

MISIR DEVREDEN ÇIKINCA KIŞ SIRALAMASI DEĞİŞTİ

Mısır'ın yokluğunda, Rusların kış aylarındaki popüler tatil destinasyonları sıralaması değişti. Şu anda en çok tercih edilen bölgeler güney Asya, Karayipler, BAE ve Hindistan durumunda. Mesela bu yıl kış döneminde Rus tur operatörlerinin en büyük koltuk planlanlamalarını yaptığı destinasyonlar Tayland, Vietnam, Dominik Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri, Goa.

''MISIR KİTLE TURİZMŞNDE RESMİ DEĞİŞTİRECEK''

Intourist direktörü Sergey Tolçin, piyasaya sunacağı uygun fiyatlarla Mısır'ın kitle turizmi pazarındaki resmi değiştireceğini söylüyor. Fiyatların uçak krizi öncesindeki seviyede olmasını bekleyen Rus turizmciler, yakıt fiyatlarının yüzde 40, uçak biletlerinin yüzde 30 pahalandığına dikkat çekiyor. Rublenin dolar ve euro karşısında değer kaybetmesi fiyatları bir miktar etkileyecek olsa da, Mısır'ın 2019'da en ucuz kitle destinasyonu olacağı konusuna Rus turizm sektörü hemfikir.

KOLTUK SIKINTISI YOK

Rus turizmcilerin tartıştığı bir diğer konu ise, kış döneminde Mısır'a yeteri kadar koltuk bulunup bulunmayacağı. Sektör uzmanları, uçak kapasitesi konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığına dikkat çekiyor. ATOR Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, ''Şurası bir gerçek ki, son birkaç yılda charter konusunda uzmanlaşmış Rus hava yolu şirketlerinin filosundaki uçak sayısı yüzde 20-100 oranında arttı. Azur Air, NordWind ve IFly filolarına yeni uçaklar kattı. Bu kapasiteler yaz aylarında büyük oranda Türkiye programı için kullanıldı.'' dedi.

Türkiye'ye büyük koltuk planlaması yapan Rus tur operatörleri, ekonomik olarak karsız olan bu adımdam vazgeçerek tarifeli uçuşlara yönelmeye başladı (Mesela NordWind)

KIŞ DÖNEMİ İÇİN YENİ DESTİNASYONLAR ORTAYA ÇIKTI

Rus tur operatörleri, kış ayları için Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Vietnan ve Birleşik Arap Emilikleri gib destinasyonlara dönük uçak kapasitelerini arttırdı. Öte taraftan, kış sezonunda Rusya pazarı için yeni destinasyonlar ortaya çıktı. Örneğin, Pegas Gambia'yı, Coral Travel Meksika'yı ve Anex Tour Zanzibar'ı programına aldı.

''MISIR'A EN ÇOK BAE VE TÜRKİYE'DEN UÇUŞ KAYAR''

Ercüment Ünalan, Mısır'ın açılması durumunda buraya daha çok BAE ve Türkiye'den uçuş kayacağı görüşünde.

Sektör katılımcıları, Mısır'a kapasite yaratılması konusunda sıkıntı yaşanmayacağı konusunda ortaklaşırken, sıra destinasyonlar arası müşteri kaymasına geldiğinde farklı fikirler ortaya çıkıyor. Örneğin Pegas Genel Müdürü Ann Podgormaya, Mısır'a dönük operasyonun diğer destinasyonlara zarar vermeden yapılacağını açıklıyor.

Coral Travel Ticaret Direktörü Ercüment Ünalan, şirketlerinin yasal izin çıktığı anda Mısır'a program hazırlamaya hazır olduğunu belirtirken,



Bu Haber 22.10.2018 - 18:03:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • BruceUseks 04.05.2019 - 01:38

    Good time and Good mood, thanks.

  • memduh 24.10.2018 - 11:51

    Misir ucuslari acildiginda digger kaybedenlerde Thy ve Pegasus olacak , Rusyadan transit gelen yolcular artik bu pahali sirketlerle ucmak zorunda kalmayacak !

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.