Mısır'da Şarm El Şeyh’in etrafına 37 km’lik gizemli duvar

Mısır'da Şarm El Şeyh’in etrafına 37 km’lik gizemli duvar
Mısır'ın önde gelen turizm bölgesi Şarm El Şeyh'in etrafına 37 kilometrelik bir duvar örülüyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Sık sık terör saldırıları ile gündeme Mısır'da, ünlü turizm bölgesi Şarm El Şeyh'in etrafına 6 mere yüksekliğinde, 37 kilometre uzunluğunda bir duvar örülüyor. Mısır otoriteleri duvarın neden yapıldığına ilişkin açıklama yapmazken, gizemli duvar hem yerel halkta hem de turistler arasında merak uyandırıyor.

ÇEVRECİLERDEN VE TUİSTLERDEN ELEŞTİRİ

Mısır basınında ve sosyal ağlarda çıkan haber ve paylaşımlarda, çevrecilerin bu büyüklükte bir duvarın bölgenin doğal güzelliğini bozduğu için öfkeli olduğu belirtiliyor. Duvarı sadece çevreciler değil, turistler de eleştiriyor. Turistler, ne amaçla yapıldığı belli olmayan dev duvar için ''ırkçılık'' sıçlamasında bulunuyor.

BELEDİYE BAŞKANI: KEÇİ VE KOYNLARA KARŞI YAPILIYOR

Eleştiriler sonrası açıklama yapan Şarm El Şeyh Beldiye Başkanı, duvarın koyun ve keçilerin bölgeye gimesini engellemek için yapıldığını açıkladı. Belediye başkanının açıklamasında; koyun, keçi ve develerin ana yola çıkması nedeniyle çok sayıda kaza yaşandığı ifade edildi.

Bölge Valisi Khaled Fuda, yapılan şeyin beton duvar olmadığını belirterek, şehre giriş için çok güzel kapıların dikenli tel örgülerle yapılan çitlerin birleşmesinden oluşan 37 kilometrelik bir çit olduğunu söyledi.

GAYRİRESMİ BİLGİ: TURİSTLERİ TERÖR SALDIRISINDAN KORUMAK İÇİN...

Resmi olmayan bilgilere göre ise Mısır, Şarm El Şeyh'e tatile gelen turistler olası bir terör saldırısından korumak için bu duvarı inşa ediyor. Mısır'a turist gönderen ülkelerdeki istihbarat servislerinin,Mısır'daki resort bölgelerin terör saldırılarına karşı korumasız olduğu yönünde raporları olduğu belirtiliyor.

MİLLETVEKİLLERİNDEN SORU ÖNERGESİ

Şarm El Şeyh'e bu tip bir duvar inşa edildiğinden geçen hafta haberdar olan milletvekilleri ise, bir soru önergesiyle duvarı gündeme getirdi. Soru önergesinde, böyle bir duvara neden ihtiyaç duyulduğu, duvarın maliyeti ve Mısır turizmi ve çevre için ne tip sonuçlar doğuracağına ilişkin sorular yer aldı.

SERBEST BÖLGE DİYEN DE VAR, YENİ HAVALİMANI DİYEN DE

Duvarın inşa edilme nedeniyle ilgili başka iddialar da var. Bunlardan biri de, Mısır'ın gelecekte Suudi Arabistan ile birlikte kurmayı planladığı ''Serbest bölge''nin etrafını çevreliyor.

Son iddia ise, duvarın bölgeye yapılacak yeni bir havalimanının etrafını çevrelediği yönünde.



Bu Haber 22.02.2019 - 12:49:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.