Mısır’da dalış yapan Rus turist kayboldu

Mısır’da dalış yapan Rus turist kayboldu

Tatil için ailesiyle Mısır’a gelen Rus turist, Kızıldeniz’de keşif dalışı yaptığı sırada kayboldu.


Rusya’dan Mısır’a tatil için gelen dalgıç çift Kristina ve Yuri Osipova, herhangi bir özel ekipman olmadan Hurgada’nın güneyinde bulunan Giftun Adası’ndaki mercan kaplı mağaraların olduğu bölgede dalış yaptı.

Son sınır olarak izin verilen 36,5 metre derinliği geçen çift bir süre sonra bilincini kaybetmeye başladı.

Sputnik’in aktardığına göre, Yuri bilincini kaybetmeye başladıktan sonra dalışını iptal etmeye karar verdi, ancak karısını bulamadı.

Rusya Başkonsolosluğu diplomatı Alexey Zhilyaev olayla ilgili şunları söyledi:

"Yuri'nin yüzeye çıkışından sonra bilgisayar 122 metre derinlik gösterdi, yani bulundukları ve her ikisinin de bilincini kaybettiği derinlik buydu. Yuri su yüzüne çıkıp kendine geldiğinde karısı ortalıkta yoktu."

Yaşları 5 ile 24 arasında değişen dört çocuk annesi kayıp turisti bulmak için arama çalışmaları başlatıldı. Kurtarma ekipleri, şu ana kadar bir veri elde edilmemesinin ardından arama alanının genişletildiğini ancak Kristina'yı canlı bulma umudunun giderek azaldığını söyledi.

Kurtarma gemisi komutanı Mustafa Nabil yaptığı açıklamada, güçlü bir dip akıntısıyla sürüklenmiş olması halinde cesedinin bulunamayabileceğini söyledi. Komutan, "Yuri bilincini kaybetmeye başladığını söyledi, nitrojen narkozu dediğimiz şey, dalgıçların dalış sırasında sarhoş hissetmesine neden olur. Kayıp kişiyi arama çalışmalarımız devam ediyor, ayrıca bölgedeki tüm gemilere yüzeyde kayıp dalgıcın cesedini görenlerin emniyet güçleriyle irtibata geçmeleri konusunda bilgi verdik" dedi.



Bu Haber 31.08.2023 - 09:20:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.