Mısır Rus turist hedefini 3 milyona çıkardı 

Mısır Rus turist hedefini 3 milyona çıkardı 
Mısır Turizm Bakanı Ahmed İsa, 2025 yılında 3 milyon Rus turist ağırlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Rusya'dan Mısır'a dönük ziyaretçi trafiğinin artırılması koşullarını tur operatörleri ile görüşmek üzere Moskova'ya giden Mısır Turizm Bakanı Ahmed İsa, bu yıl ülkeye 1,5 milyon civarında Rus turistin gelmesini beklediklerini açıkladı. İsa, bu sayının büyük çoğunluğunun Rus operatörler tarafından getirildiğinin altını çizdi. 

Bu yıl yüzde 9 artış kaydeden Rusya'nın Mısır destinasyonunda Almanya'nın ardından ikinci büyük pazar durumuna geldiğini kaydeden Ahmed İsa, Kızıl Deniz bölgesine giden Rusların sayısında ise yüzde 34 artış kaydedildiğini anlattı. İsa ayrıca, ülkeye gelen toplam ziyaretçi sayısında ise yüzde 62 artış olduğunu açıkladı. 

Mısır Rusya’dan gelen charter uçuşları sübvanse ediyor

Mısır'ın Rus charter uçuşlarını sübvanse etmeye devam ettiğini kaydeden Mısır Turizm Bakanı, geride kalan 8 ayda Rusya'dan gelen 2 bin uçuşu sübvanse ettiklerini ve bu sayının bir önceki yıldan yüzde 20 daha fazla olduğunu söyledi. 

Tur operatörlerinin Mısır operasyonlarındaki hızlı gelişim ve mevcut talep dinamiği sayesinde Mısır'a giden Rus sayısının 2025 yılına kadar 3 milyona çıkacağını söyleye İsa, bunun olabilmesi için yeterli koltuk kapasitesine ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.


Bu Haber 13.09.2023 - 09:18:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.