Mısır Almanya turizm pazarında hedef yükseltti

Mısır Almanya turizm pazarında hedef yükseltti

Mısır Turizm Tanıtım Kurulu CEO'su Amr El-Kady, Mısır’ın turizm altyapısını geliştirmek için çalışma başlattıklarını ve özellikle Almanya pazarında büyüme hedeflediklerini açıkladı.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Mısır Turizm Tanıtım Kurulu CEO'su Amr El-Kady, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için altyapıyı geliştirmeyi ve yeni turistik destinasyonlar oluşturmayı planladıklarını söyledi.

El-Gouna'da gerçekleşen Counter Days Live etkinliğinde fvw|TravelTalk'a konuşan El-Kady, 2023 için umutlu olduklarını ve Almanya kaynak pazarı konusunda iyimser olduklarını söyledi.

fvw|TravelTalk'ın El-Kady ile yaptığı röportajda öne çıkan noktalar şu şekilde:

Bu yıl hakkında ne düşünüyorsunuz ve 2023 için planlarınız neler?

El-Kady: Bu yıl neredeyse 2019 seviyelerine ulaştık. Yazı iyi geçirdik. Gelecekte ise Almanya pazarında yıllık yüzde 30'luk büyüme hedefliyoruz. Bu amaçla büyük bir proje hazırladık.

Bu projenizden bize bahseder misiniz?

Havayolu şirketleri için teşvik programı hazırladık. Mısır’a uçan tüm havayolu şirketlerini finansal olarak destekliyoruz. Bir tur operatörü Mısır’ı pazarlama kampanyasına dahil ettiğinde o tur operatörünün giderlerinin bir kısmını karşılıyoruz. Aile gezileri, basın gezileri ve influencerlar/internet fenomenleri ile çalışmak da kampanyamızın içinde. Dahası, turizm altyapısına da yatırım yapıyoruz.

“Turizm altyapısı'' dediniz, bunu biraz açar mısınız?

Yol ve otoyol ağımızı genişletiyoruz. Hızlı trenler için Nil ve Kızıldeniz bölgelerini Akdeniz bölgesine bağlayan raylar kuruyoruz. Bunların yapımı üç yıl içinde tamamlanmış olacak. Ayrıca yenilenebilir enerjiye de yatırım yapmaktayız.

Peki bunlar turistlere nasıl bir fayda sağlayacak?

Turistlerin seyahati çok daha hızlı olacak. Örneğin Giza Piramidi’ne çok daha hızlı seyahat edebilecekler. Kızıl Deniz bölgesinden oraya seyahat şu anda çok uzun sürüyor. Altyapıyı iyileştirmek için ciddi para harcıyoruz. Sadece hızlı trenler yatırımları 1 milyar dolara mal oluyor. Diğer bölgeleri de geliştirmeye çalışıyoruz.

Bölgenin uçuş bağlantısı ve otel altyapısı ne durumda?

El-Kady: Alexandria ve El Alemain Havalimanları bölgeye Alman turistlerin ilgisini çeken Mersa Matruh, New Alamein ve Alexandria şehirlerin uçuş bağlantısını oluşturuyor. Bölgede çok çeşitli oteller, yüksek kalite resortlar ve pek çok restoran bulunuyor. Tur operatörleri genellikle Kızıl Deniz bölgesindeki Hurghada şehrine odaklansa da biz ülkemizin imkanlarının Kızıl Deniz bölgesi ile sınırlanmasını istemiyoruz. Akdeniz Bölgesi dışında Şarm El-Şeyh şehrini de ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.

Deniz-kum-güneş turizmi için gelen turistler dışında diğer hedef kitlelerini çekmek için neler yapıyorsunuz?

Gelecekte sağlık ve ekoturizm alanlarına odaklanmak istiyoruz. Ekoturizm olarak Saint Catherine şehrini düşünüyoruz. En eski Hristiyan manastırının da bulunduğu bu şehir doğayla iç içe olmak için çok güzel bir yer. Sağlık için ise Siwa Vahası’nı düşünüyoruz. Tüm bunlardaki hedefimiz Alman turistler için çeşitli etkinlikler oluşturmak ve Mısır'ın farklı yerlerini gezmelerine imkan sunmak.

Dünya İklim Konferansının Şarm El-Şeyh'te gerçekleşmiş olması sizce Mısır'ın sürdürülebilirliğine katkı sağladı mı?

Dünya İklim Konferansı, doğamızı ve çevremizi korumanın önemini anlamamıza yardımcı oldu. Sürdürülebilirlik için adımlar atıyoruz. Sualtı yaşamını korumak için yasal önlemlerimizi artırdık, çevre kirliliğini ve plastik atıklarını azaltıyoruz ve yenilenebilir enerjiye yöneliyoruz. Aswan'da en büyük güneş enerji tarlalarından birine sahibiz, Kızıl Deniz bölgesinde bir rüzgar santralimiz mevcut, Şarm El-Şeyh'te otelleri yenilenebilir enerjiye geçmeye teşvik ediyoruz.



Bu Haber 26.12.2022 - 13:47:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.