2020 yaz sezonunu gözden çıkardı

2020 yaz sezonunu gözden çıkardı

Turizmi yeniden başlatmak için kendi prosedürlerini hazırlayan Mısır, 2020 yaz sezonu için acele etmeme kararı aldı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Mısır, 2020 yaz sezonunda yabancı turist ağırlamak için acele etmeyecek. Yurt dışından ülkeye turist akışını görüşen Mısır hükümetinin, uçuşları başlatıp yeniden turist ağırlayan ülkeleri deneyimlerini takip edeceği ancak buna karşın ülke gerçekliğine uygun olarak kendi prosedürlerini geliştirecek.

Bakanlıklar plan hazırlayacak

Toplantıda alınan karara göre Mısır Turizm Bakanlığı ve Mısır Ulaştırma Bakanlığı, yabancı turistlerin ülkeye kabul edilmesi için bir plan geliştirecek. Turistlerin ne zaman ağırlanmaya başlayanacağına ilişkin kesin bir tarih verilmezken, yaz sezonunda turist ağırlanması konusunda acele edilmeyeceği belirtildi.

Turizme ekim ayından önce başlanamaz

Mısır turizm sektörü de yaz sezonu için acele edilmemesi gerektiği görüşünde. Turizmciler, bunun yerine ülkenin yüksek sezonunun başlangıcı olan ekim ayına dönük nitelikli bir hazırlık yapılmasının daha doğru olacağı görüşünde. Mısır Turizm Odaları Federasyonu da, ülkede yabancı turist ağırlamaya ekim ayından itibaren başlanabileceğini açıkladı. Federasyonun açıklamasında, Covid-19'un aşısının ya da tedavisinin bulunması durumunda bu tarihin erkene çekilebileceği görüşünde.



Bu Haber 05.06.2020 - 11:56:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.