'Milli Parklar satılacak' iddiası

'Milli Parklar satılacak' iddiası

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Milli Parkların satışa çıkarılacağını ileri sürdü.


CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, ekonomik krize karşı kaynak bulmak için milli parkların satışa çıkarılacağını ileri sürdü. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Aytekin, 1958'den bu yana varlığını sürdüren milli parkların bir kararname ile kapatılmaya ve üç parçaya bölünmeye çalışıldığını söyledi.

''Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün kapatılması planlanıyor''

TBMM'de açıklama yapan Aytekin, “İktidar ekonomik krize kaynak bulmak için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nü kapatmayı planlıyor” ifadelerini kullandı.

''Onlarca maden arama ruhsatı için mevzuat değişikliği bekleniyor''

“Orman Genel Müdürlüğü'ne yapılması öngörülen bu devir, kurumları birbirlerinin içerisinde göstererek iş yükünü artırmaya ve özellikle de milli parklardaki başta maden arama olmak üzere birçok usulsüz işe imkan tanıma amaçlıdır.'' diyen Aytekin, milli parklar sınırları içerisinde ve mücavir alanında yer alan onlarca maden arama ruhsatı için mevzuat değişikliği beklediğini söyledi.

Böylesi bir düzenleme, hem doğaya hem topluma karşı işlenmiş suç olacağını kaydeden Aytekin, ''Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü de Devlet Su İşleri bünyesinde daire başkanlığına dönüştürülmek isteniyor.” dedi.



Bu Haber 05.09.2019 - 08:29:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.