Millet İttifakı’nın turizm politikası nasıl olacak?

Millet İttifakı’nın turizm politikası nasıl olacak?

Millet İttifakı tarafından yayınlanan 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde turizm ve ulaştırma başlıkları da yer aldı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Gelecek Partisi, Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisinden (SP) oluşan Millet İttifakı 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni yayınladı.

9 ana başlık altındaki 75 alt başlıktan oluşan metinde turizm, ulaştırma ve lojistik başlıkları altında şu ifadelere yer verildi:

"-Havayolunda iç hatların gelişimi için, çapraz uçuşlar ile mevcut havayolu bağlantı şebekesine derinlik kazandıracak, turizm destinasyonları arasında charter uçuşların artırılmasını sağlayacak, düşük ücretli havayolu taşımacılığının gelişimini destekleyeceğiz.

-Atatürk Havalimanını yeniden uçuşa uygun hale getirecek, Esenboğa Havalimanının Anadolu şehirlerinin yurtdışına alternatif çıkış kapısı haline getirilmesini sağlayacağız.

-Turizm Stratejisi ve Master Planı hazırlayacak, çerçeve bir turizm yasası çıkaracağız.

-Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansını tüm paydaşları kapsayacak, daha etkili tanıtım yapacak, sektörün gelişimine yönelik somut projeler üretecek, sorunlara ortak akılla hızlı çözüm bulacak, liyakatli kadrolardan oluşacak şekilde yeniden yapılandıracağız.

-Turizm bölgelerinde imar rantı ve istismarının önüne geçeceğiz.

-Turizm tahsislerini yeniden inceleyerek uygun olmayanlarla ilgili gerekli adımları atacağız.

-Kıyılardan herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına engel olan uygulamaları sıkı denetim altına alacağız.

-Turizmde mevsimsel bağımlılığın azaltılması, turizmin 12 aya yayılması, nitelikli turist girişinin arttırılması ve sektörde çeşitlendirmenin sağlanması amacıyla, sağlık, festival, spor, doğa, kamp, karavan, tarih, kültür, inanç, müze, termal, gençlik, üçüncü yaş, yat, kurvaziyer, tarım, gastronomi, alışveriş, kongre ve fuar alanlarındaki turizmi destekleyeceğiz.

-“Akıllı Turizm”, “Akıllı Destinasyon”, “Akıllı Şehir”, “Akıllı Oteller” gibi uygulamalarla turizmde dijital dönüşüme destek vereceğiz.

-Otellerden alınan konaklama vergisinin büyük bir kısmını, kentin tanıtımında ve turizminin geliştirilmesinde kullanılmak üzere yerel yönetimlere bırakacağız."



Bu Haber 31.01.2023 - 15:57:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Proje

    Yüksel Acar 28.03.2023 - 08:09

    Turizm çalışanlarının durumuyla ilgili bir başlık yok.Bence büyük eksiklik...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.