Michelin yıldızı dünyaca ünlü aşçı Hatay'da hayatını kaybetti

Michelin yıldızı dünyaca ünlü aşçı Hatay'da hayatını kaybetti
Hatay'da düzenlenen "Akdeniz Mutfak Günleri"ne katılan dünyaca ünlü aşçı Jean Luc Figueras'ın burada hayatını kaybettiği bildirildi.


Hatay Valiliği tarafından düzenlenen Akdeniz Mutfak Günleri'ne katılan dünyanın sayılı aşçılarından Jean Luc Figueras'ın, kaldığı ortada kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği bildirildi. 57 yaşındaki ünlü aşçı, yaklaşık 30 kişilik bir ekiple birlikte Savon Otel’de düzenlenen İspanyol Mutfağından Seçmeler etkinliğinde bir yemek şovu yaptmıştı. Figueras, Michelin yıldızına sahip dünyanın sayılı aşçıları arasında gösteriliyor.

MICHELIN YILDIZLI

Ünlü lastik markası Michelin tarafından veriliyor. 1900’lü yıllarda başlayan uygulamada restoran ve aşçılar için özel kriterler koyan firma, bu kriterlere uyan şeflere ve ustalara 1, 2 ve 3 yıldız veriyor. Bu yıldızı kazanan aşçı ve restoranlar büyük bir üne ve statüye sahip oluyor. Firma, dünyada aşçılıkta çok prestijli bir unvan alan bu yıldızı müfettişler tarafından restoranlarda yapılan denetimler sonrası hazırladığı rapora göre veriyor ve müfettişlerin kimlikleri hiçbir zaman açıklanmayıp sır gibi tutuluyor. Michelin’den 3 yıldızı alabilmek çok büyük bir başarı kabul edilirken, yıldız sadece 1 yıllığına veriliyor. Müfettişler tarafından yapılan bir yıl sonra yapılan denetimlerde aşçı ya da restoranın yıldızı alınabiliyor ya da yıldız sayısı artabiliyor. Bu nedenle aşçılar ve restoranlar yıldızı kaybetmemek ve yıldız sayısını artırabilmek için büyük çaba sarf ediyor.




Bu Haber 05.09.2014 - 09:52:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.