Michelin Rehberi’ne İzmir ve Bodrum da ekleniyor

Michelin Rehberi’ne İzmir ve Bodrum da ekleniyor

Michelin Rehberi’ne İstanbul’un ardından İzmir ve Bodrum’da dahil ediliyor.


Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi’nin seçkisine İstanbul’un ardından İzmir ve Bodrum da eklenecek.

İzmir ve Bodrum için yapılacak restoran seçimleri, Michelin'in İstanbul'daki ikinci seçkisi ile birlikte 9 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek törenle duyurulacak.

"Türkiye'nin kaçırılmaması gereken bir gastronomi destinasyonu olduğu mesajını yaymayı umuyoruz"

Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, “Geçen yıl İstanbul'daki ilk duraktan sonra, müfettişlerimiz yol haritalarına İzmir ve Bodrum'u koymaktan mutluluk duyuyorlar. Gerçekten de bu iki yer, sadece kültürel ve turistik deneyimler haricinde hak eden mutfak manzaralarına da sahip. İzmir ve çevresi, birçok genç şefin üst düzey gastronomi becerilerini sergilediği heyecan verici restoranlar sunuyorsa, Bodrum, lüks tatil köylerindeki yenilikçi konseptlerin yanı sıra çoğu geleneksel ve erişilebilir yemek mekanlarının çeşitliliği ile parlıyor. Bu iki yeni bölgeyi Michehlin Rehberi’ne ekleyerek Türkiye'nin kaçırılmaması gereken bir gastronomi destinasyonu olduğu mesajını dünyaya yaymayı içtenlikle umuyoruz.” açıklamasında bulundu.

"İzmir ve Bodrum'un da 'gastrokent' olarak öne çıkmasından mutluyuz"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul'dan sonra İzmir ve Bodrum'un da 'gastrokent' olarak öne çıkmasından mutluyuz. Tarladan sofraya yaklaşımıyla bölgenin en kaliteli ürünlerini harmanlayan yetenekli şeflerimiz sayesinde sürdürülebilirlik kavramını merkezine alan mutfak kültürümüzün zenginliğini dünyaya tanıtabileceğiz. Bu lezzetleri tatmak için İzmir ve Bodrum'a gelen ziyaretçiler, Turkaegean’ın turkuaz suları, tarihi mirası, tesis kalitesi ve kruvaziyer turizmine kadar uzanan sınırsız olanaklar karşısında hayrete düşecek. Önümüzdeki yıllarda daha birçok şehrin ekleneceğine yürekten inanıyoruz"



Bu Haber 21.07.2023 - 10:39:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.