Michael O’Leary: 10 euroluk bilet dönemi sona erdi

Michael O’Leary: 10 euroluk bilet dönemi sona erdi

Avrupa’nın düşük maliyetli havayolu şirketlerinden Ryanair’in CEO’su Michael O’Leary, yükselen yakıt fiyatları nedeniyle ucuz uçuş döneminin sona erdiğini söyledi.


Turizm Güncel – Dış Haberler

İrlanda merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Ryanair’in CEO’su Michael O’Leary, artan yakıt fiyatları ve diğer maliyetler nedeniyle artık 10 euroluk uçuş devrinin bittiğini söyledi.

BBC’ye konuşan O’Leary,, şirketin ortalama bilet fiyatının geçen sene 40 euro olduğunu, gelecek 5 sene ise 50 euro civarı olacağını ifade etti.

O’Leary, hayat pahalılığının artmasına rağmen insanların sık sık uçmaya devam edeceğine inandığını belirterek,  “Bir euroluk, 0,99 euroluk ve 9,99 euroluk promosyon bilet fiyatlarını birkaç yıl göremeyeceksiniz. Ama insanlar uçmaya devam edecek. Uçuşlardan vazgeçmek yerine ucuz seçeneklere yönelecekler.” İfadelerini kullandı.

“Havacılık krizinden havalimanları sorumlu”

Avrupa havalimanlarında yaşanan seyahat kaosuna da değinen O'Leary, Ryanair'in durumu diğer havayollarından daha iyi yönettiğini, çünkü kasım ayında kabin ekibi ve pilotları işe almaya ve eğitmeye başlama kararı aldıklarını ifade etti

O'Leary, havaalanlarına "çok az sempati duyduğunu", programları aylar öncesinden bildiklerini ve havalimanlarının sorumluluğundaki güvenlik personelinin pilotlardan daha az eğitime ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Yaz boyunca havaalanına gelen yolcu sayısını sınırlayan Heathrow'un yanlış yönetildiğini ifade eden O'Leary, İngiltere havaalanlarındaki sorunların önümüzdeki yaza kadar çözüleceğini umduğunu ancak Brexit'in personel alımında zorluklar yaratmaya devam edebileceğini söyledi.



Bu Haber 12.08.2022 - 09:29:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.