Mevlüt Çavuşoğlu Rus turistler gelmiyor diye muhalefeti suçladı

Mevlüt Çavuşoğlu Rus turistler gelmiyor diye muhalefeti suçladı

Dışişleri Bakanı ve AKP’nin Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusların mayıs tatilinde Türkiye’ye gelmemelerini muhalefete bağladı.


NTV’nin canlı yayınına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turizm ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

“Antalya’ya dünyanın her yerinden turist geliyor”

Pandemi sonrasında Antalya’ya gelen turist sayısında büyük artış olduğunu söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu “Çünkü kaynak çeşitliliği oldu, birçok ülkeden turist gelmeye başladı. Turist gelen ülkelerden de daha fazla turist gelmeye başladı. Mesela geçen sene İngiltere üçüncü sıraya yükseldi. İngilizler eskiden Antalya’da sadece Kaş’a giderlerdi, şimdi Antalya’nın her tarafına gidiyorlar. Şimdi buraya Amerika’dan da turist geliyor, Tayvan’dan da geliyor, Körfez ülkelerinden de geliyor.” diye konuştu.

Suçu muhalefete attı

Ancak mayıs tatili olmasına rağmen Rusya’dan gelen turist sayısının son derece az olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı, suçu muhalefete attı. Çavuşoğlu Rusların mayıs ayında neden Antalya’ya tatile gelmediği ile gili şunları söyledi:

“1 Mayıs özellikle Rusya Federasyonu’nda ve BDT ülkelerinde önemli bir bayram. Geçen yıllarda buraya bayramda çok sayıda Rus turist gelirdi. Bu sene Rus turistleri göremiyoruz, az sayıda Rus turist var. Onun da sebebi muhalefetin sorumsuzca, ‘Biz seçilirsek 14 Mayıs’ta Rusya’ya karşı yaptırım uygulayacağız.’ demesi. Dolayısıyla buraya gelip de uçakların kalkmama ve ülkelerine dönememe riskiyle (Avrupa’da karşılaştılar bu sorunlarla) normal yıllarda gelen Rus turist sayısının çok altında turist var. Ama Almanya, Avrupa ve diğer ülkelerden ve dünyanın her yerinden gelen turist sayısında artış devam ediyor.



Bu Haber 03.05.2023 - 20:06:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.